Autor: mi
Datum objave: 24.02.2019


Hadžović: Ovime sam pokazao da se mogu nositi s vrhunskim borcima. Sada želim Oliveiru

Damir Hadžović (13-4, 3-2 UFC) na UFC-u u Pragu došao je do druge uzastopne i treće pobjede ukupno u najjačoj MMA promociji svijeta.

32-godišnji 'Bosanski Bombarder' u glavnom gradu Češke u drugoj je rundi ground and poundom nokautirao Meksikanca Marca Pola Reyesa.

Hadžović kaže da je čekao pravi trenutak za eksploziju.

"Vrlo sam sretan. Ovo je ono što sam želio. Ne želim biti onaj tip koji stalno reda pobjedu pa poraz. Dvije uzastopne pobjede u UFC-u mi puno znače. Ovo je vrhunac MMA-a i time pokazujem da se mogu nositi s tim momcima i da sam ja jedan od onih kojih se moraju paziti".


"Dok sam bio amater uvijek sam išao na nokaut i iscrpio bih se i pružio lošu izvedbu ili izgubio. Naučio sam da morate osjetiti kad dođe trenutak u borbi i igrati igru. Ako prilika dođe, dođe i vidjet ćete ju. Opasno je ići na nokaut. Ovo je borba. Mi se borimo i ako uspijete doći do nokauta to je samo bonus za sjajno odrađen posao."


"Reyes se bori do samog kraja. Kako bi ga pobijedili morate ga završiti. Mnogi su govorili da ova borba neće otići do kraja i ispunili smo očekivanja. U svakoj borbi naučite nešto novo. U mojoj prethodnoj borbi (pobjeda podijeljenom odlukom protiv Nicka Heina, op.a.) bacao sam previše pobjedinačnih udaraca. U ovoj borbi sam želio malo više raditi, ali to je bilo visokorizično jer je ovaj tip meksički boksač, a svi znamo da su meksički boksači među najopasnijim i najčvršćima."


"Meksički borac je tip koji ide naprijed i lupa. Takav je bio i 'El Toro', a ja sam htio biti matador. Želio sam ga izmoriti, srušiti ga i završiti, a to sam i učinio."


Bosanac koji živi u Danskoj nada se da će sljedeću borbu odraditi u Švedskoj.

"Želim se vratiti u Švedsku. Borio sam se tamo posljendji put u svibnju 2017. i dobio nokautom. Ja živim u Danskoj. Ja sam bosanski Viking. Želim se boriti na sjeveru."


"Borba s Charlesom Oliveirom (26-8-1NC, 14-8-1NC UFC) ima smisla zato jer ja nikad nisam izgubio submissionom, a taj tip drži rekord. Nemam ništa protiv tog momka, poštujem ga. On je agresivan i zabavan borac. Ali i ja sam i nikad me nisu prisilili na predaju tako da bi to bio izazov za njega, a ja ga želim nokautirati. To je klasični sudar grapplera i udarača. Učinimo to Charles."

29-godišnji Brazilac trenutno je u nizu od četiri pobjede. U karijeri je 18 protivnika završio submissionom.



Foto: Per Haljestam

446
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC
Najpopularnije
Najnovije