Autor: mi
Datum objave: 01.08.2019


Hardy: Ngannou nije sportaš, kao ni većina UFC-ovih boraca

Kao bivša zvijezda američkog nogometa i kontroverzan tip Greg Hardy (5-1, 2-1 UFC) dobio je puno pažnje po dolasku u UFC.

Nakon poraza diskvalifikacijom u debiju u teškoj kategoriji, 31-godišnji Amerikanac ostvario je dvije pobjede nokautom.

 

Hardy se uključio u raspravu koja traje već dugo vremena o odnosu vrhunskih sportaša s 'A' liste i MMA boraca. Bivši nogometaš kaže da je u UFC-u malo boraca koje bi obuhvatio pojmom 'vrhunski sportaš'.


"Francis Ngannou je borac koji ima sposobnosti sportaša. On nije sportaš. Pogledajte samo što mu se dogodilo protiv Stipe. To je bilo upozorenje i meni. Oduvijek svima govorim da želim biti svestran borac. Ne želim se foksuirati na samo jednu stvar i biti jednodimenzionalan. Želim biti pravi, a jedini način da to postanem je da preuzmem" izjavio je na Slip 'n' dip podcastu.


"Mislim da u UFC-u nema puno pravih sportaša. Ali i to se mijenja jer je postalo biti OK doći tu. No,  većina ljudi koji su dugo u borilačkoj igri izgubili su atleticizam i zadovoljili se osnovnim kretanjem."


Iako ne vidi puno sportaša u UFC-u, a pogotovo teškoj kategoriji, kao pozitivan primjer impresivne sportašice istaknuo je svoju kolegicu iz American Top Teama Amandu Nunes.



1427
Kategorije: MMA
Tagovi: Greg Hardy
Najpopularnije
Najnovije