Autor: mi
Datum objave: 28.01.2019


Hari, Brestovac i Gerges pozitivni na doping testu

Nizozemski mediji objavili su da su četvorica Gloryjevih boraca bili pozitivni na doping testovima.

Među njima je i hrvatski borac Mladen Brestovac.

Ostali su Badr Hari, Hesdy Gerges i Brazilac Ariel Machado.

Hari i Gerges su se međusobno borili u ožujku prošle godine, a Brestovac je navodno bio pozitivan za revanš s prvakom Ricom Verhoevenom u lipnju.


Testiranje je pod nadležnošću Instituta za sportsko pravo (ISR), koji je angažirao Glory.


Borci imaju dva tjedna za podnošenje izjava ISR-u.

Internetska stranica Nieuwsuur piše da je Glory unajmio odvjetničku kuću Morgan Sports Law, specijaliziranu za osporavanje optužbi o korištenju dopinga.


Glory želi prekinuti suradnju s ISR-om i sam pokriti četiri slučaja dopinga, među kojima je i onaj velike zvijezde Badra Harija.


Hesdy Gerges je u međuvremenu prešao u MMA.


U tekstu piše i da su Hari i Machado odbili dati komentar, Gerges je u Aziji pa se nije mogao javiti, dok je Bretsovac izjavio da je dobio pismo od nizozemske agencije zadužene za doping, ali da ga nije razumio jer je na nizozemskom.
 

Prijete im suspenzije do 4 godine.

Gloryjev izvršni direktor Cor Hemmers dao je prvo priopćenje.


"Budući da se u području doping kontrole za kickboxing u Nizozemskoj ništa nije dogovorilo, Glory je na vlastitu inicijativu tražio rješenje za doping kontrole. Glory teži poštenom natjecanju i sportu bez dopinga" kaže direktor Cor Hemmers u reakciji. 


"Od travnja 2017. Glory je započeo s kontrolama dopinga i povezanim disciplinskim zakonom. Što se tiče sadržaja, Glory ne želi komentirati  četiri pozitivna doping testa i zahtjev za ukidanje postojećih disciplinskih postupaka u ISR-u.


"Međutim, Glory navodi da se trenutno vode razgovori s ISR-om i nadležnim tijelom za antidoping o nastavku suradnje u vođenju kontrola i disciplinskih postupaka." 


"Nakon što smo surađivali godinu i pol dana, Glory želi napraviti analizu sa svim relevantnim stranama na temelju stečenog iskustva" piše Hemmers. "Plan je doći do novog sporazuma za sljedeću Gloryjevu europsku priredbu, koja će se održati u ožujku 2019. godine, tako da se doping kontrole mogu jednostavno nastaviti."



1013
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Mladen Brestovac, Hesdy Gerges, Badr Hari, Glory
Najpopularnije
Najnovije