Autor: mi
Datum objave: 25.03.2020


Harinck: Cikatić i 7 yakuza

Trener Branka Cikatića iz amsterdamskog Chakurikija Thom Harinck prepričao je zanimljivu scenu koju je imao s 'Hrvatskim Tigrom'.

Kako su PRIDE i MMA po popularnosti počeli prestizati K-1 i kick boks Cikatić je dobio ponudu za nastupi u borbi po MMA pravilima. Japanska promocija tada 43-godišnjem hrvatskom borcu za MMA debi je dodijelila tada jednog od najboljih MMA boraca, dvostrukog pobjednika UFC-ovih turnira i u tom trenutku neporaženog Marka Kerra. 


Cikatić je zamijenio UFC-ovu legendu Roycea Gracieja koji se ozlijedio.

 

"1998. PRIDE me kontaktirao sa željom da Branko Cikatić nastupi u MMA meču u Japanu, Organzatori su bili voljni platiti 200 000 dolara da se bori s Markom Kerrom. Branko nije razmišljao ni sekunde."


"Obojica smo znali da Branko nema nikakve šanse na podu. Naš cilj je bio jasan: Zadržati borbu na nogama. Kerr sigurno nije namjeravao sudjelovati u kick boks meču s Cikatićem i odmah je krenuo na rušenje. Branku se to nije svidilo i suprotno pravilima hvatao se za užad. Zbog toga je upozoren."


"To se dogodilo ponovno, a Branko je i s nekoliko teških udaraca laktom pogodio Kerra u potiljak, pa su ga diskvalificirali, Nije ga previše brinuo poraz. Uostalom, zaradio je 200 000 dolara za manje od 3 minute."



"Dok smo idućeg jutra u hotelu pili kavu vidjeli smo sedmoricu Jaanaca kako idu prema nama. Svi u odijelima, svaki s aktovkom u ruci. Nije im samo to bilo zajedničko. Svima je nedostajao po jedan prst. Yakuze su htjele razgovarati s nama."


"Gospodine Harinck možemo li malo porazgovarati? pitao me jedan od Japanaca. Pristao sam. Naznačio je da im Branko mora vratiti pola novca jer se nije pridržavao pravila."


"Kad je popio kavu Branko me pitao što su htjeli. Rekao sam mu: Hoće polovicu tvog novca. Branko, visok kakav je, ustao se sa stolca, okrenuo se glasniku i naglas povikao:Tko hoće moj novac? Nećete ništa dobiti. Nikad!"


"Sedmorica Japanaca zatim su se duboko naklonila i izjurili iz hotela."




9884
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: MMA, Kickboxing
Najpopularnije
Najnovije