Autor: mi
Datum objave: 08.11.2019


Haye: Joshua je impresionirao Chisoru na sparinzima. Želim da se Dereck bori s Usykom za WBO naslov

Menadžer Derecka Chisore, David Haye, kaže da je njegov boksač bio impresioniran Anthonyjem Joshuom na sparinzima.

Chisora i Haye su itekako zainteresirani za ishod revanša za WBA, WBO, IBF i IBO naslove između Joshue i Andyja Ruiza 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji, a boksač rođen u Zimbabveu pomagao je AJ-u na pripremama.


Pretpostavlja se da će se pobjednik revanša ubrzo morati odreći jednog od pojaseva zbog nemogućnosti borbe s dvojicom obveznih izazivača istovremeno. Obvezni izazivač WBO federacije je Oleksandr Usyk, a IBF-ov Kubrat Pulev. Također tu je i opcija meča za neospornog prvaka s WBC-ovm prvakom, a taj pojas trenutno drži Deontay Wilder.


Kao i Joshua, Usyk i Chisora također surađuju s promotorom Eddiejem Hearnom i Chisora se nada da bi mogao doći do borbe s Ukrajincem za upražnjeni WBO nalsov.

Uoči novog ogleda s Meksikancem Joshua je smršavio i izgubio nešto mišićne mase.

„Dereck je imporesioniran Joshuom. Vidio je da je ne samo u sjajnoj formi već i da se stanjio do suhog mišića, a to je ono što mu treba kako bi ostao izvan opasnosti boksajući protiv Ruiza s distance” izjavio je Haye za The Mirror.

„I iako se riješio viška mišića i dalje udara prokleta jako, a uz to je brz na nogama. Očigledno AJ je potpuno fokusiran, Sparing s AJ-em je dobro prošao i za Derecka, Nadamo se da će Joshua uspjeti u Riyadhu, ali tko god pobijedi će htjeti meč za ujedinjenje protiv WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera. Tako da izgleda ili će on ili Ruiz imati previše obveznih obrana naslova i morat će uprazniti WBO naslov.”


„S obzirom da je Dereck u zadnje dvije borbe ostavrio velike pobjede nokautima tražim od WBO-a da ga stavi protiv njihovog prvog izazivača Oleksandra Usyka u borbi za niihov pojas početkom godine. Oni znaju da ćemo raspordati O2 Arenu u Londonu.”


Nakon poraza nokautom u revanšu od Dilliana Whytea u prosnicu prošle godine 35-godišnji Chisora je u 2019. pobijedio Senada Gashija na bodove, nokautirao Artura Szpilku, te je u zadnjem meču krajem listopada prekidom svladao  Davida Pricea.


2626
Kategorije: Boks
Tagovi: Dereck Chisora, David Haye, WBO, Anthony Joshua, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije