Autor: mi
Datum objave: 12.11.2019


Hearn: KSI i Logan Paul prodali su više PPV-a od Joshue i Ruiza

Zvijezde YouTubea KSI i Logan Paul bili su vrlo dobro plaćeni za revanš.

Nakon što je prva borba po amaterskim pravilima u kojoj su nosili kacige i rukavice od 16 unci završila bez pobjednika, u drugom ogledu, sada kao profesionalci, 26-godišnji Britanac KSI (pravim imenom Olajide William Olatunji) nakon 6 rundi podijeljenom odlukom sudaca pobijedio je dvije godine mlađeg Amerikanca.

Borba je kvalitetom u biti ugodno iznenadila, a obojica su za nastup vrlo dobro plaćeni.

Obojica imaju zagarantiranu zaradu od najmanje 900 000 američkih dolara.

Promotor priredbe Eddie Hearn izjavio je da je njihov revanš u Britaniji prodao više pay-per-viewa od prve borbe između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza.

“Njihova prva borba prodala je 1.2 milijuna PPV-a diljem svijeta. Ova je bila puno, puno veća. Ovo je za sada najveći PPV u Britaniji ove godine. To uključuje i prvu borbu Joshue I Ruiza, ali ova borba je bila dvostruko jeftinija.”


Prva borba između KSI-ja i Paula u Manchesteru prošlog ljeta ostvarila je prihod od ulaznica u iznosu od 3.5 milijuna dolara.

“Vi ne shvaćate koliku publiku ovi momci imaju. Oni su uzdigli naš sport na novu razinu i otvorili nove teritorije, nove demografske skupine i nova tržišta.”


U uvodnom dijelu priredbe nastupila su dvojica svjetskih prvaka.

Devin Haney plaćen je milijun dolara za prvu obranu WBC-ovog naslova u lakoj kategoriji, a Billy Joe Saunders 750 000 dolara za prvu obranu WBO naslova u supersrednjoj kategoriji.





Foto: Ed Mulholland

2756
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije