Autor: mi
Datum objave: 14.11.2019


Hearn u velikim problemima u SAD-u zbog izbjegavanja doping testa sina boksačke legende

Matchroom Boxing zakazao je debi Daniela Jacobsa (35-3, 29 KO) u supersrednjoj kategoriji protiv Julija Cesara Chaveza Juniora (51-3-1-1NC, 33 KO) za 20. prosinca.

Borba se prvotno trebala održati u Las Vegasu, ali je brzo preseljena u Phoenix nakon što je objavljeno da je Sportska komisija Nevade (NSAC) suspendirala Chaveza zbog izbjegavanja doping testa 24. listopada.



Sin boksačke legende mora se pojaviti na saslušanju pred NSAC-om 20. studenog, a komisija je zaprijetila promotoru Eddieju Hearnu zato što je pokušao ignorirati suspenziju prebacivši borbu u Arizonu.


33-godišnji Chavez je do sada već dvaput pao na doping testu.

“Postoje osnove za disciplinsku mjeru protiv Matchrooma. Ako Matchroom ne poduzme nužne poteze kako bi se uskladio sa zakonom Nevade, naš ured će razmotriti moguće opcije djelovanja” izjavio je izvršni direktor NSAC-a Bob Bennett.


“Zakoni Nevade zabranjuju svakom promotoru da surađuje u vezi nenaoružane borbe s bilo kojom osobom koju je suspendirao NSAC. Zakon Nevade također zabranjuje promotoru da dozvoli nastup suspendiranoj osobi.”


“Nadalje, po aktu Muhammada Alija, nijednom boksaču nije dozvoljen nastup dok je pod suspenzijom bilo koje komisije, između ostalog i zbog pada na doping testu. Po zakonu Nevade sudionik nenaoružane borbe koji odbije predati uzorak na analizu po zahtjevu NSAC-a ili na drugi način izbjegne prikupljanje uzorka počinio je antidopinški prekršaj i podložan je disciplinskim mjerama kao da je pao na doping testu.”


"S obzirom na Matchroomov nastavak suradnje s Chavezom dok je pod suspenzijom očito je da je Matchroom prekršio zakon države Nevade. Nadalje, s obzirom da je Chavezova suspenzija bazirana na njegovom odbijanju da se podvrgne NSAC-ovom doping testu i s obzirom na to je u antidopinškom prekršaju, očigledno je da  priredba zakazana za 20. prosinca u Arizoni krši Alijev akt, Matchroom promovira priredbu koja potencijalno krši federalni zakon.”


„Ako Matchroom ne provede korektivne mjere kako bi ispoštovao zakon Nevade to će se uzeti u obzir kada se bude odlučivalo hoće li se ili neće Matchroomu obnoviti promotorska licenca.”

Ako Chavez na kraju ne bude mogao nastupiti kao zamjena je spreman Gabriel Rosado (24-12-1, 14 KO).
630
Kategorije: Boks
Tagovi: doping, Daniel Jacobs
Najpopularnije
Najnovije