Autor: mi
Datum objave: 25.04.2020


Hearn: Žao mi je što nisam potpisao s Furyjem kad sam mogao. Nisam vjerovao da se može vratiti

Kada se odlučio na povratak u ring Tyson Fury je potražio novog promotora.

Krajem 2017. u Monte Carlu na priredbi Dereck Chisora vs. Agit Kabayel se sastao s Eddiejem Hearnom.


Nisu se uspjeli dogovoriti, a Hearn je pokušao negirati ponudu i nazvao Furyja 'najnezabavnijim boksačem kojeg je ikada vidio'.


'Kralj Cigana' potom je javno objavio Hearnov mail u kojem je iznio ponudu za ugovor za tri borbe. Za prvu borbu mu je ponuđeno 3 milijuna funti.


"Objavio sam ovo da bih ušutkao onu malu sisu od promotora. Nije loša ponuda za najgoreg boksača" napisao je Fury tada.




31-godišnji Britanac u međuvremenu je pobjedom protiv Deontaya Wildera po drugi put postao svetski prvak u teškoj kategoriji i Hearn priznaje da mu je žao što nije potpisao ugovor s njim kad je imao priliku. Nije vjerovao da Fury može smršaviti i vratiti se u vrh svjetskog boksa.


Fury je na kraju potpisao ugovor s njegovim rivalom Frankom Warrenom, a potom i s Top Rankom Boba Aruma.


"Imao sam priliku potpisati ugovor s njim. Bio sam u Monacu i mislim da sam mogao potpisati s njim. Nisam mu htio dati borbe koje je on tražio u to vrijeme zato jer sam mislio da traži previše novca za borbe koje nisu bile dovoljno dobre. Da budem iskren vjerojatno sam trebao pristati" izjavio je za Sky Sports.


"Pogledao sam ga i pomislio: Nećeš se nikad vratiti i ovako i onako, pogledaj se koliki si. Ali iznenadio nas je sve i pokazao koliko sam bio u krivu".


Hearn je promotor Furyjevog rivala WBA, WBO, IBF i IBO prvaka Anthonyja Joshue i nada se da će 2021. doći do njihovog meča.


"Oko Tysona Furyja su uključene tri strane - MTK, Top Rank i Frank Warren. Oni imaju međusobni sporazum da svi moraju biti prisutni kad budemo imali razgovor, tako da ćemo u određenom trenutku morati razgovarati i nemam problem s tim bilo da to obavimo telefonski ili licem u lice. Neću dopustiti da takva borba propadne zato jer mi ne razgovaramo."



Foto: Lawrence Lustig

782
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Eddie Hearn
Najpopularnije
Najnovije