Autor: dh
Datum objave: 05.10.2020


Hearna oduševila borba Čalića i Buatsija, te ono što je uslijedilo nakon meča

Puljanin je izgubio meč za WBA naslov u poluteškoj kategoriji prekidom u sedmoj rundi, ali je ugodno iznenadio boksački svijet

Eddie Hearn je uoči nedjeljne boksačke priredbe u Milton Keynesu, gradiću blizu Londona, saznao da je zaražen koronavirusom. 


Prvi čovjek Matchroom Boxinga napustio je imanje gdje su se nalazili borci i sudionici natjecanja, pa nije uživo mogao pratiti sportski događaj. 


No borbe je pratio iz svog doma često objavljivao poruke na Twitteru.


Posebno ga je oduševila glavna borba u kojoj je naš srčani Marko Čalić pokazao snažan otpor protiv Joshue Buatsija


Puljanin je izgubio meč za WBA naslov u poluteškoj kategoriji prekidom u sedmoj rundi, ali je ugodno iznenadio boksački svijet. 


'Ovo je sjajan meč. Čalić je počeo jako dobro', napisao je Hearn tijekom meča.


Čalić je iznenadio sjajnim nastupom, a Buatsiju je pružao dobar otpor u svih šest rundi. To je oduševilo i vlasnika Matchroom Boxinga.


'Ovo je pravi rat nakon šest rundi. Vidim veliku štetu kod Buatsijevog oka ili jagodične kosti, mislim da ne može vidjeti desnu ruku kako mu dolazi', napisao je Hearn uoči sedme runde, pa dodao:


'Čini se kako obojica imaju ozljedu jagodične kosti. Sjajna borba, obojici veliki respekt.'


Hearn je nakon meča podijelio nekoliko fotografija susreta Buatsija i Čalića u svlačionici.Britanski boksač je pohvalio Marka te ga posjetio u svlačionici. Jedan drugome iskazali su poštovanje.


- Svaka čast Čaliću, prema njemu imam veliko poštovanje. Morao sam duboko zagrabiti da bih ga svladao. U ringu sam doživio nešto novo. Dobio sam oteklinu ispod oka, to je nešto s čim se do sada nisam susreo - rekao je Buatsi i dodao:


- Sjajan suparnik koji je došao ispod radara jer je malo tko čuo za njega. No, vidi se da je bio odličan amater i sad bi svi trebali znati za njega. Bio sam motiviran jer sam čuo da me netko dolazi pobijediti. To mi je bilo dovoljno da bih dao sve od sebe.


U predborbi drugi naš boksač Alen Babić je uvjerljivo stigao do pete profesionalne pobjede. 

Hrvatski je borac pobijedio Irca Nialla Kennedyja prekidom u trećoj rundi.

730
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Marko Čalić
Najpopularnije
Najnovije