Autor: mi
Datum objave: 25.04.2020


Helenius: Kad bih se ja borio s Joshuom to bi značilo da će Finska dobiti novog svjetskog prvaka

Robert Helenius (30-3, 19 KO) u ožujku je iznenađujuće u New Yorku nokautirao neporaženog Adama Kownackog.

Tom pobjedom ne samo da je uskrsnuo svoju karijeru i osvojio WBA 'zlatni' naslov, već se doveo u poziciju da se bori za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a to je nešto što su mu predviđali već prije 10 godina.


Iako je pobijedio u 'eliminatoru' WBA ga još nije službeno postavio za obveznog izazivača 'super' prvaku Anthonyju Joshui.


Zbog nejasnih pravila World Boxing Associationa nejasno je hoće li se to zaista dogoditi. WBA u teškoj kategoriji ima i 'regularnog' prvaka Manuela Charra koji se nije borio još od studenog 2017., a ima i 'privremenog' prvaka Trevora Bryana koji nije boksao od kolovoza 2018.


36-godišnji finski dvometraš proteklih je godina više puta sparirao s Joshuom.


"Kad bih se ja borio s Joshuom to bi značilo da će Finska dobiti novog svjetskog prvaka" izjavio je za Boxing Scene.


"Mislim da bi to bila stvarno zanimljiva borba. To bi dobro prošlo za mene. Sparirao sam s njim tako da ga pomalo poznajem. On je dobar momak. Jako mi je drag. Ali on mi stoji na putu do titule i moram ga srušiti."


Heleniusov menadžer Markus Sundman nada se najboljem ishodu.


"Mislim da će WBA kada dođe vrijeme učiniti pravu stvar i proglasiti Roberta obveznim izazivačem Anthonyju Joshui. Šokirao je fanove u Americi nokautom protiv Kownackog i šokirat će fanove diljem svijeta kad pobijedi Joshuu."


"Charr i Bryan zasigurno ne zaslužuju borbu za naslov više od Roberta. Nijedan od njih dvojice nije pobijedio nikoga kalibra Kownackog."


Joshuu prvo čekaju izazivači IBF (Kubrat Pulev) i WBO (Oleksandr Usyk) federacija.











991
Kategorije: Boks
Tagovi: Robert Helenius, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije