Autor: mi
Datum objave: 09.10.2016


Henderson: Prije ove borbe osjećao sam da sam ostvario dovoljno, ali odlazim malo frustriran

Dan Henderson bio je vrlo blizu tome da iz svoje posljednje borbe izađe s pojasom UFC-ovog prvaka.

46-godišnja legenda dva puta je svojom poznatom desnicom, ‘H Bombom’,  uzdrmao Michaela Bispinga koji je preživio i na kraju obranio naslov pred svojom publikom u Manchesteru.


Tim udarcem Henderson je nokautirao ‘Counta’ na UFC-u 100, što je jedan od najpoznatijih nokauta u UFC-ovoj povijesti.




“U prvoj rundi je bio skoro gotov. Bilo je baš blizu. Mislio sam da je to očito 10-8 runda. Ali, nikad ne možete znati. Mislio sam da sam dobio prve dvije runde. On je dobio treću i četvrtu. Želio sam biti siguran da ću dobiti petu… Iskreno ni u jednom trenutku tijekom borbe nisam bio uzdrman, izuzev onog jednog low kicka koji mi je malo ozlijedio bedro.”

“Gledajući njega, očito je da je osjetio neke moje udarce. Stvarno sam frustriran,ali morat ću kod kuće pogledati još jednom” izjavio je Amerikanac na press konferenciji nakon UFC-a 204.

"Nažalost, ova je bila posljednja. Morat ću otići s porazom. Dao sam sve od sebe tamo i mislio sam da sam učinio dovoljno za pobjedu. Nažalost, nisu svi to tako vidjeli.”

Henderson je jedan od najuspješnijih boraca u MMA povijesti. Ovaj bivši olimpijski hrvač (Barcelona 1992. i Atlanta 1996.) istovremeno je bio PRIDE-ov prvak u velteru i srednjoj kategoriji (83 i 93 kilograma), te posljednji Strikeforceov prvak u poluteškoj kategoriji.


Karijeru je počeo 1997. osvojivši turnir u Brazilu. U sljedeće dvije godine osvojio je turnir na UFC-u 17 i Ringsov turnir u Japanu pritom pobijedivši u istoj večeri Gilberta Yvela, Antonija Rodriga Nogueiru i Renata ‘Babalua’ Sobrala. U PRIDE-u je pobjeđivao Renza Gracieja, Murila Ruu, Murila Bustamantea, Ryja Chonana, Akihira Gona, Vitora Belforta, a nokautom protiv Wanderleija Silve u veljači 2007. u Las Vegasu osvojio je PRIDE-ov pojas u srednjoj kategoriji i tako postao istovremeno prvakom u dvije kategorije u tada najjačoj svjetskoj MMA promociji. 




U prvom povratku u UFC pobijedio je Rousimara Palharesa, Richa Franklina i Bispinga. U svojim borbama u Strikeforceu osim što je osvojio pojas nokautirao je Babalua, Rafaela Cavalcantea i velikog Fedora Emelianenka u srpnju 2011.






Novi povratak u UFC donio je jednu od najvećih borbi u povijesti MMA. Krvavi obračun s još jednom legendom, Mauricijem ‘Shogunom’ Ruom, u studenom 2011. završio je pobjedom nakon 5 beskompromisnih rundi. U sljedećem periodu ostvario je 3 pobjede i 7 poraza, ali nokautiravši kvalitetna imena – Shoguna, Tima Boetscha i Hectora Lombarda.




“Prije ove borbe osjećao sam da sam ostvario dovoljno u ovom sportu i bio sam zadovoljan time. Očito, bila je tu još jedna stvar koju sam htio učiniti… Malo sam frustriran zbog toga što mislim da sam učinio dovoljno, ali to mi nije priznato. Tako je kako je i ne mogu to promijeniti. Morat ću se pomiriti s tim.”

“Kad sam počeo s ovim sportom većina ljudi nije ga smatrala sportom. Zaista se razvio u ono što je danas. To je vjerojatno najteži sport koji postoji. Ne postoji sport koji drugi profesionalni sportaši poštuju kao što poštuju MMA. U to je naš sport izrastao. Za mene je u neku ruku blagoslov, jer sam kao natjecatelj svjedočio u ovih 19-20 godina kako je iz ničega postao ono što je danas. Ne mogu dočekati da vidim gdje će biti za 10 godina.”

“Nakon borbe rekao sam Dani da ću ga ubrzo zvati za posao, ali vidjet ćemo. I on je mislio da prva runda nije bila 10-8.”

MMA karijeru završava s omjerom 32-15, uz 16 nokauta.




Foto: MMA JUnkie

1853
Kategorije: MMA
Tagovi: Dan Henderson
Najpopularnije
Najnovije