Autor: Admin
Datum objave: 11.11.2012
Komentari:
0,00


HK GOSPIĆ SLAVIO U PETRINJI

Domaćin Gavrilović ispao iz utrke za naslov

Hrvači Gospića ubilježili su pobjedu na strunjači u Petrinji protiv domaćeg Gavrilovića 5:2 i tako zadržali korak s Vindijom u borbi za naslov prvaka.

 

Petrinjci su ovim porazom i matematički ostali bez šanse za naslov...

 

Peto kolo Lige za prvaka 1. HHL donijelo je derbi u Petrinji u kojem su hrvači Gavrilovića ugostili Gospić. Očekivala se puno veća neizvjesnost, međutim indisponirani domaćin je svojim greškama dozvolio Gospićanima pobjedu 5:2. Meč je održan u prepunoj dvorani Srednje škole Petrinja, u odličnoj atmosferi, međutim niti to nije pomoglo domaćinu.

 

Gosti su u susret krenuli s hendikepom jer je Gavrilović od starta vodio s 1:0 jer Gospićani nemaju predstavnika u kategoriji do 60 kilograma. Tako je Boris Baniček stigao do besplatnih bodova.

 

Prvi meč, onaj u kategoriji do 55 kilograma, protekao je u potpunoj dominaciji mladog Marka Grabovca protiv Mladena Ličine. Grabovac je slavio na bodove u dvije runde uz seriju atraktivnih zahvata i puno aktivnije hrvanje od svog protivnika. Ličina je od početka meča bio u podređenom položaju, pokušao se obraniti, međutim nije uspio.

 

Nakon što je Gavrilović poveo s 2:0, uslijedilo je dizanje gosti. U kategoriji do 66 kilograma susrela su se naša dva velika talenta, Gospićev Dominik Etlinger i domaći Kristijan Šimatić. Etlinger je veliko ime u svjetskim razmjerima u svom godištu, a zašto je tako, pokazao je u ovoj borbi. Fizički snažniji i tehnički potkovaniji slavio je u dvije runde pomalo rutinski. Prvu rundu je "branio" i uspješno se izvukao u parteru gdje Šimatić nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. U drugoj rundi je brzo napravio bodove i nakon toga lakoćom stigao do pobjede.

 

Slijedila je jedna od ključnih borbi. Robert Sigur je hrvao protiv Ignacija Valečića i domaćin se nadao kako tu može do važnog boda. I dobro je počelo, Sigur je u samoj završnici uspio doći do okreta za dva boda, međutim napravio je ogromnu pogrešku, Valečić se izvukao, odmah napao i uspio preokrenuti meč u svoju korist. Uslijedili su žestoki protesti domaćina jer je zahvat bio na prvi pogled obostran i nije bilo očito tko zaslužuje bod, međutim nakon pregledavanja snimke, runda je otišla na stranu Valečića. U drugoj rundi Sigur je izdržao do partera gdje Valečić osam sekundi prije kraja okreće za pobjedu i poravnanje na 2:2.

 

Kako Gospić ima izuzetno jaku postavu u tri najteže kategorije, bilo je jasno da će Gavrilović teško nešto više napraviti. Do 84 kilograma Tomislav Lavrić je išao na Božu Starčevića koji je taktički podignuo kilažu i stigao do pobjede. Vrlo agresivni Starčević pokazao je sjajnu obranu u parteru u prvoj rundi, a zatim je iscrpljenog Lavrića u drugoj dotukao i doveo Gospić pred vrata pobjede.

 

U kategoriji do 96 kilograma susreli su se reprezentativci Stjepan Lavrić i Anton Đok. Bila je to očekivano dobra i atraktivna borba dvojice hrvača koji se odlično poznaju i u kojoj je Đok slavio u dvije runde. U prvoj rundi Lavrić je u parteru bio nadomak bodova, ali Đok se u savršenom trenutku podignuo i iznenadio protivnika te dobio rundu s 3:0. U drugoj rundi je uspio izgurati Lavrića van zone, napraviti pritisak i s jednim bodom dovesti Gospić do nedostižnih 4:2.

 

Posljednja borba bila je "pro forme", a u njoj je Vinko Kadečka išao na našeg najboljeg hrvača u ovoj kategoriji Marka Koščevića. Unatoč impozantnoj borbenosti, Kadečka nije uspio napraviti nešto više, značajno snažniji Koščević slavio je u dvije runde.

 

Ovim porazom Gavrilović je ostao bez šanse za naslov prvaka dok je Gospić još uvijek u igri.

 

Gavrilović - Gospić 2:5

 

1. HHL Liga za prvaka, peto kolo

 

Petrinja, Dvorana Srednje škole Petrinja, gledatelja: 300

 

do 55 kilograma: Marko Grabovac - Mladen Ličina 1:0 (7:0, 3:0)

 do 60 kg: Boris Baniček 1:0 bez borbe

 do 66 kg: Kristijan Šimatić - Dominik Etlinger 0:1 (0:1, 0:7)

 do 74 kg: Robert Sigur - Ignacije Valečić 0:1 (3:4, 0:4)

 do 84 kg: Tomislav Lavrić - Božo Starčević 0:1 (0:1, 0:4)

 do 96 kg: Stjepan Lavrić - Anton Đok 0:1 (0:3, 0:1)

 do 120 kg: Vinko Kadečka - Marko Koščević 0:1 (0:1, 0:2)

1931
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS
Komentari
# 1 Dana 14.10.2015 - 04:41 Jhon ... je rekao/la:
i'm so glad to have found this!!! we're constantly exmieerpenting at different places, but don't have the time or enough local interest to put it on our blog. two asian places that i would suggest off the bat would be Yings Tea House & Yum Yum on high street in clintonville, which has gained some popularity and Hometown Carryout and Deli (or deli & carryout) in the Microcenter shopping center on Bethel rd. Both are phenomenal and more traditional fare than you'll find elsewhere.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije