Autor: mi
Datum objave: 26.05.2020


Holyfield: Ako Tyson bude bacao bombe vratit ću mu istom mjerom

Evander Holyfield nedavno je obavijestio javnost da su počeli pregovori za meč s Mikeom Tysonom.

Danas 57-godišnji ‘The Real Deal’ pobijedio je Tysona dva puta tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća.


Ako se ponovno nađu u ringu to bi trebao biti ekshibicijski meč u prijateljskom stilu, no Holyfield napominje da se nikad ne zna što se iz toga može izroditi.


“Ako me udari vratit ću mu, tako je to u boksu. Ja ću do tada imati 58, a on 54 godine. Mi smo dobrog zdravlja i postoji pravi način za učiniti ovo” rekao je Holyfield za BBC Sport.

“Sa svakim s kim uđem u ring, makar mi bio i rođeni brat, ako me udari udarit ću i ja njega. Ako ne želiš da ja bacam bombe nemoj ni ti”.

Nada se da će povratkom inspirirati mlađu generaciju.

“Kad vide da boksam s 58 godina zapitat će se kako to mogu. Brinite se o sebi, slušajte mamu, slušajte oca.”

“Kada odrastete ne možete reći da sve što su vam roditelji govorili ne vrijedi. Razlog zbog kojeg ste došli dovdje je zbog stvari koje su vas roditelji naučili. Ja sam imao dobre roditelje i dobrog trenera.”


“Moj trener mi je kad sam imao 8 godina rekao da ću biti najbolji borac koji je ikada došao s juga, a ljudi su mu se smijali. Ali, bio sam na pravom putu kad sam ušao u olimpijsku reprezentaciju. Zatim sam postao neosporni prvak u lakoteškoj kategoriji, postao svjetski prvak u teškoj kategoriji, pa to ponovljao iznova i iznova. Bio je u pravu”.


Holyfield je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu osvojio brončanu medalju u poluteškoj kategoriji. U polufinalu je eliminiran kontroverznom diskvalifikacijom protiv Novozelanđanina Kevina Barryja, aktualnog trenera bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera. 

Barry nije mogao nastupiti u finalu, pa je zlato bez borbe osvojio hrvatski borac iz BIH Anton Josipović. Tijekom ceremonije dodjele medalja Josipović je na najviše mjesto na pobjedničkom postolju pozvao Holyfielda i time odao priznanje Amerikancu kao pravom pobjedniku.


1521
Kategorije: Boks
Tagovi: Evander Holyfield, Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije