Autor: mi
Datum objave: 18.05.2020


Holyfield: Bio bih uspješan u bilo kojoj eri teške kategorije jer znam boksati

Evander Holyfield nakon što je bio neosporni svjetski prvak u lakoteškoj podigao se u tešku kategoriju i osvajao naslov četiri puta.

Pri tome je bio fizički znatno manji od svojih protivnika.

‘The Real Deal’ je uvjeren da bi bio uspješan u bilo kojoj eri boksa.

“Ja sam bio boksač stilom i zato jer znam dobro boksati mogao sam se prilagoditi različitim stilovima. Mogao sam se boriti u bilo kojoj eri. Mogao sam se nositi s bilo kojim teškašem” izjavio je za Boxing Scene.


“Znao sam kako se boriti i izbliza i s distance. Znao sam kako izbjeći udarce dužih protivnika. Imao sam pristojnu brzinu ruku. Kretao sam se stvarno dobro i imao dobar rad nogu. Imao sam puno kombinacija i bacao puno udaraca. Ozljeđivao sam ljude. Bio sam učenik ovog sporta.”


Iako manji od svojih protivnika Holyfield je pobjeđivao Larryja Holmesa, Riddicka Bowea, Mikea Tysona (dva puta), Georgea Foremana, Bustera Douglasa, Raya Mercera, Michaela Moorera, Hasima Rahmana i Johna Ruiza.

„Nisam bio velik, nisam imao agresivnu osobnost, ali mogao sam biti agresivan. Kad ste se cijelog života bavili samo boksom to je ono što vas čini uspješnim. Nisam imao puno stavri, ali bio sam dobar u boksu. Majka mi je govorila: Moraš biti zahvalan za ono što možeš raditi i prestati brinuti oko onoga što ne možeš.”


S 57-godina planira se vratiti u ring za nekoliko ekshibicijskih mečeva među kojima je i onaj s Mikeom Tysonom, 'The Real Deal', koji je zadnji profesionalni meč odboksao s čak 48 godina, kaže da ga više ne zanimaju natjecateljske borbe.

Iako se zadnji put borio 2011. kaže da je već 2008. shvatio da se više ne može nositi s novom generacijom. To se dogodilo nakon sparinga s tada 19-godišnjim Andyjem Ruizom.

„Shvatio sam da je vrijeme za mirovinu godinama ranije. Ostvario sam svoje ciljeve. Ja sam bio mali teškaš. Današnji borci su puno veći i imaju brže reflekse. Bio sam dobar protiv Ruiza, ali mislio sam da bih ga trebao dobiti na sparingu. Shvatio sam da nešto nije u redu kada me tip koji tako izgleda može izazvati.”



1376
Kategorije: Boks
Tagovi: Evander Holyfield
Najpopularnije
Najnovije