Autor: mi
Datum objave: 12.05.2020


Holyfield: Tyson mi je bio inspiracija da se podignem u tešku kategoriju, ali najviše me zanima novi meč s Boweom

Otkako su Evander Holyfield i Mike Tyson najavili povratak u ring u ekshibicijskim mečevima odmah se zakotrljala priča o njihovom novom susretu između konopaca.

Doboro su poznate njihove dvije borbe iz 1990-ih, a dvojica pedesetogodišnjaka nakon svega su zakopali ratnu sjekiru.

 

Holyfield je zainteresiran za treći meč s Tysonom, ali ga još više zanima jedan stari rival.

"Moje menadžer razgovara s njima i sve to, ali činjenica je da ja osobno, jedina osoba koju bih ja zapravo tražio je Riddick Bowe. On i ja smo prijatelji" izjavio je 57-godišnji Amerikanac za TMZ.


Holyfield je bio neosporni prvak svijeta u lakoteškoj i teškoj kategoriji. 


"Tyson je bio inspiracija. Kad je Tyson postao svjetski prvak u teškoj kategoriji shvatio sam da bih i ja to mogao. Cijenim onoga tko je došao prije mene. Mike je prebijao velike momke. Ako je on mogao, mogao sam i ja".


Holyfield i Bowe sudjelovali su u nezaboravnoj trilogiji.


U prvom meču 1992. Bowe je pobijedio jednoglasnom odlukom i postao neosporni prvak teške kategorije osvojivši WBA, WBC i IBF pojaseve. Holyfield mu se revanširao iduće godine pobjedivši ga većinskom odlukom, a Bowe je trilogiju završio bez dvojbe 1995. postavši prvi borac koji je nokautirao Holyfielda.


Nakon tih borbi njegova ozbiljna karijera praktično je bila gotova. Ostvario je dvije pobjede diskvalifikacijom protiv Andrewa Golote u mečevima u kojima je primao teške batine.


Danas 52-godišnji Bowe se vratio i u novom tisućljeću boksao tri puta, posljednji put 2008. Srebrni olimpijac iz Seula 2013. je nastupio i u Muaythai meču na Tajlandu u kojem je poražen prekidom.


Holyfield se zadnji put borio 2011.





4282
Kategorije: Boks
Tagovi: Evander Holyfield
Najpopularnije
Najnovije