Autor: mi
Datum objave: 08.05.2020


Holyfield želi treću borbu s Tysonom, Lewis: I ja treniram

Evander Holyfield i Mike Tyson zajedno imaju 110 godina.

Obojica su nedavno objavila da se vraćaju u ring u ekshibicijskim mečevima.

 

57-godišnji Holyfield, koji je bivši neosporni prvak svijeta u lakoteškoj kategoriji i četverostruki svjetski prvak u teškoj, planira novi ogled s četiri godine mlađim 'Iron  Mikeom' kojega je dva puta pobijedio dok su bili aktivni boksači 1996. i 1997. godine.


The Real Deal' želi novu borbu kako bi skupio novce za humanitarnu organizaciju Unite 4 Our Fight.


Holyfield želi prijateljski sparing, a ne pravu borbu s ciljem skupljanja sredstava za djecu koja poput njega nisu imali novca da krenu ostvarivati svoje snove u mladosti.


"Ja sam u svojoj karijeri već napravio što sam htio i bio sam najbolji što sam mogao. Da nije u humanitarne svrhe ne bih se borio s Tysonom. Ne gledam da budem pobjednik u toj borbi. To bi bila humanitarna priredba koja bi pomogla našoj fondaciji" izjavio je Holyfield.

"Ne bojim se Tysona ni išta takvoga, bitno je da to odgovara nama obojici. Ne bih to tražio od njega ako ne želi. On bi morao pitati mene. Da ga to tražim ispao bih nasilnik jer već sam ga dvaput pobijedio."


"To ne bi bila jaka borba, dogovorili bi se prije kako bi to izveli i zajedno radili. I dalje imam brzinu i trzaj i mogu raditi svoj posao, ali nisam tu da bih nekoga ozlijedio. Uz to, u boljoj sam formi od njih. Da nisam ne bih ulazio u ring s nijednim od njih."


Holyfield, Tyson i Lennox Lewis u veljači su bili počasni gosti u Las Vegasu na revanšu između Tysona Furyja i Deontaya Wildera.


Tada su imali zajedničko fotografiranje, a i treći boksač s fotografije čini se rado bi ponovno navukao rukavice. Posljednji neosporni prvak svijeta u teškoj kategoriji Lennox Lewis prekod Twittera je poslao poruku: "I ja u zadnje vrijeme treniram".


Nema sumnje da bi pojavljivanje Tysona, Holyfielda i Lewisa u ringu makar i u ekshibicijskim mečevima izazvao više pažnje od većine priredbi s aktualnim boksačima.


Lewis se dva puta borio s Holyfieldom. Nakon pobjede protiv Željka Mavrovića Britanac je u ožujku 1999. remizirao s Amerikancem, ali je u tom meču teško pokraden. U revanšu održanom iste godine pobijedio je jednoglasnom odlukom. Tysona je nokautirao 2002.



5944
Kategorije: Boks
Tagovi: Evander Holyfield, Mike Tyson, Lennox Lewis
Najpopularnije
Najnovije