Autor: mi
Datum objave: 29.07.2019


Hooker: Dvojica su umrla prošlog tjedna, nisam htio biti i treći

Maurice Hooker proteklog je vikenda u Arlingtonu u Teksasu izgubio naslov svjetskog prvaka i doživio prvi poraz u karijeri.

29-godišnji Amerikanac boksao je u svojoj rodnoj državi u meču za ujedinjenje naslova u poluvelteru.

Hooker (26-1-3, 17 KO) je u borbu s WBC-ovim prvakom Joseom Ramirezom (25-0, 17 KO) ušao kao WBO prvak svijeta u kategoriji do 63.5 kilograma.


Hooker je imao brojanje već u prvoj rundi, ali se ni u kojem slučaju nije trebalo raditi o nokdaunu jer je očigledno da je pao jer je izgubio ravnotežu.


Kraj je došao u 6. rundi kada ga je tri godine mlađi sunarodnjak pogodio serijom udaraca u glavu, a sudac je spasio boksača daljnjih ozljeda.


Hooker je, pogotovo s obzirom na smrti dvojice boksača proteklog tjedna, Maxima Dadasheva i Huga Santillana, zahvalan sucu na tom potezu.

„Prvi nokdaun nije utjecao na mene. Znao sam da samo moram koristiti prednji direkt. Kad me imao na užadi zapravo me nije nijednom ozbiljno pogodio jer sam sve blokirao.”

„Samo sam na djelić sekunde izgubio fokus. Igrao sam se s prednjim direktom i izgubio fokus. To vam samo pokazuje da jedna sekunda s vrhunskim borcem može sve promijeniti.”

„Dvojica boraca su umrla prošlog tjedna i nisam htio biti i treći. Sudac je napravio pravu stvar zato jer sam bio ozlijeđen.”


Hooker je WBO naslov osvojio u lipnju prošle godine pobijedivši na gostujućem treenu u Britaniji podijeljenom odlukom Terryja Flanagana. Ovo mu je bila treća obrana pojasa.






Foto: Ed Mulholland
688
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije