Autor: mi
Datum objave: 15.02.2020


Hopkins: Garcia je na vratima ulaska u povijest. On je novi De La Hoya

Bernard Hopkins partner je u Golden Boy Pormotionsu i sretan je napretkom njihove nade Ryana Garcije (20-0, 17 KO).

21-godišnji boksač lake kategorije u Anaheimu je u prvoj rundi nokautirao Francisca Fonsecu i stigao već do 20. profesionalne pobjede.

“Ryan Garcia je na vratima ulaska u povijest. Vidimo da napreduje brže od bilo kojeg boksača koji je počeo u njegovim godinama. To je nevjerojatno” kaže Hopkins.

Iako promatrači imaju oštre zamjerke na račun mladog boksača, ‘B-Hop’ vjeruje da će ga takve stvari samo ojačati.

“Malo kritike je dobro. Ako vas nitko ne kritizira i samo vas slave mogli bi na krjau završiti i ne tako uspješno. Ono što Ryan prolazi je sve dijelom odrastanja. Može li mentalno podnijeti… kad netko kaže da je Hollywood-Instagram borac. Čuo sam puno stvari. Ali, čuo ih je i on. Pitanje je kako će to kanalizirati i iskoristiti na pozitivan, a ne negativan način?”


Garcia već traži velike borbe. Ove godine želi u ring s Gervontom Davisom, koji je njegovog protivnika Fonsecu 2017. nokautirao u 8. rundi. Mayweatherov boksač blizu je dogovoru za borbu sa svjetskim prvakom u četiri težinske kategorije Leom Santa Cruzom. Garcijin promotor Oscar De La Hoya nada se da će Davis nakon uspješne obrane WBA naslova u lakoj kategoriji pristati na borbu s njegovim boksačem.

„Kad ste zgodni i imate lijepo tijelo i ugodan stav, a uz to se znate boriti, bit će kritičara. Posjeduje vještine i pamet. Zbog toga će definitivno biti ljubomornih, a siguran sam da je među njima više muškaraca nego žena. On je moderni Oscar De La Hoya.”









Foto: Tom Hogan
531
Kategorije: Boks
Tagovi: Bernard Hopkins, Ryan Garcia
Najpopularnije
Najnovije