Autor: mi
Datum objave: 04.04.2017


Hopkins: Jacobs je pokazao Canelu kako pobijediti Golovkina

Bernard Hopkins vlasnik je manjinskog udjela u kompaniji Golden Boy Promotions.

GBP zastupa Canela Alvareza, a borba koju boksački svijet iščekuje, ona između Canela i Golovkina ponajviše ovisi o toj kompaniji.

Golovkin je bio obvezni izazivač po WBC-u kada je Alvarez osvojio pojas protiv Miguela Cotta. Golden Boy se dogovorio s Golovkinovim zastupnicima K2 Promotionsom da dozvole Meksikancu da se bori s Amirom Khanom prije nego uđe u ring s GGG-em. Nakon što je nokautirao Khana Canelo je upraznio naslov i izbjegao borbu s Golovkinom. 

Vlasnik Golden Boya Oscar De La Hoya tada je govorio da mu treba više vremena kako bi organizirao tu borbu na pravi način i da ne želi da mu WBC smeta svojim vremenskim ograničenjima. Za sada, De La Hoya je označio 16. rujna, vikend meksičkog Dana nezavisnosti kao idealan datum za okršaj Canela i Golovkina.

52-godišnji Hopkins  prokomentirao je borbu između GGG-a i Daniela Jacobsa u kojoj je Kazahstanac prvi put u karijeri odboksao svih 12 rundi.

'B-Hop' misli da je borba bila izjednačena, ali da je Jacobs taj koji je trebao pobijediti. Još važnije, smatra da je Jacobs pokazao put do pobjede protiv neporaženog nokautera.

"Mislim da je Daniel trebao pobijediti barem podijeljenom odlukom, ali ne bih bio uzrujan ni da je borba završila bez pobjednika. U najgorem slučaju Jacobs je pobijedio podijeljenom odlukom, ne zato jer je bio hrabar, jer je pobijedio rak, ništa od toga, već zbog načina na koji se borio" izjavio je za BoxingScene.


"Neke runde su bile toliko izjednačene da vjerujem da su suci doslovno morali zažmiriti i naslijepo označiti tko je dobio rundu. Jacobs se borio toliko strpljivo, staloženo je vodio tehničku borbu čak i nakon nokdauna. Podastro je uzorak za sljedećeg čovjeka - Canela da dođe i prouči njegov način nakon što prvo obavi posao na Cinco de Mayo 6. svibnja. Shvatit će da Triple G ne postaje bolji. On se opušta. Prvo se opustite mentalno, a potom se opustite fizički i onda padnete. Većina prvaka koji dugo vladaju tako završi."







Foto: BoxingScene

1037
Kategorije: Boks
Tagovi: Bernard Hopkins, , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije