Autor: mi
Datum objave: 12.03.2019


Hopkins: Onaj tko misli da će Spence lagano pobijediti Garciju se vara

Bernard Hopkins kaže da nije mogao vjerovati kad je čuo da se Mikey Garcia želi boriti protiv Errola Spencea.

"Kad sam prvi put čuo da se Mikey Garcia želi boriti s Errolom Spenceom nisam vjerovao. Tek kad sam vidio press konferenciju uvjerio sam se da se radi o istini. Ali, čujte, bilo tko, slobodno me citirajte, bilo tko tko misli da će ovo biti lagana borba za Spencea se vara. Ja ću biti prvi koji će reći: Rekao sam vam."


'B-Hop' zna kako je podići se u težini i suočiti se s većim protivnikom kao autsajder. Filadelfijski boksač 2006. podigao se sa 72.6 na 79.4 kilograma kako bi izazvao IBO prvaka u poluteškoj kategoriji Antonija Tarvera.

Tarver se poslije borio i u teškoj kategoriji, a unatoč svim svojim ostvarenjima na težini od 72.6 kilograma Hopkins je bio autsajder u tom meču u omjeru 3-1.


"Zašto? Zato što će dobar veliki boksač uvijek pobijediti manjeg boksača. Ali, što se dogodi kad je taj mali bolji nego dobar? Nisam osjećao nikakav nedostatak protiv Tarvera. Imao sam više oruđa od njega. Bio sam brži i bio sam nepredvidljiv. Sve te stvari kombinirane s činjenicom da sam bio fizički jači kad sam se podigao iz srednje kategorije su ga iznenadile. Tarver nije očekivao da ću biti toliko fizički jak i vrlo rano se našao u šoku. Čak i prije nego sam ga rušio u petoj rundi znao je da će večer biti duga."


Hopkins je dominirao 12 rundi protiv boksača koji je dvaput pobijedio Roya Jonesa.

Može li Garcia učiniti isto protiv snažnog i brzog ljevaka?

"Ovo je meč u kojem obojica imaju toliko oružja na raspolaganju. Mislim da Spence ima blagu prednost, ali to ne znači nužno da će biti i pobjednik. Mislim da će ovo biti jedna od najtežih Spenceovih borbi i pokazat će može li dosegnuti status superzvijezde. Isto vrijedi i i obrnuto."


"Garcia iza sebe ima iskustvo. Već je puno puta bio na plesu i to je bitno. Spence je veći, ali to ne znači i bolji. Garcia ima sve potrebne alate za pobjedu, ne za iznenađenje, za pobjedu protiv Errola Spencea. Što se tiče njihovih stilova on ima sve što je potrebno da ga pobijedi i bez spominjanja riječi iznenađenje. Ako Garcia uspije neutralizirati razliku u veličini, saznat ćemo ima li Spence u sebi ono što će ga učiniti velikim šampionom za budućnost."


"To će biti vrlo izjednačena borba i mislim da će se boriti ponovno, ali vjerujem da će Spence pobijediti podijeljenom odlukom sudaca."

Završio je ipak nas podsjetivši da je promotor koji je partner u Golden Boy Promotionsu.

"Pobjednika ovog dvoboja bilo bi razumno smatrati drugom najvećom zvijezdom u boksu iza Canela."




524
Kategorije: Boks
Tagovi: Bernard Hopkins, Errol Spence Jr., Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije