Autor: mi
Datum objave: 18.09.2019


Hopkins: Pacquiao će srušiti moj rekord i boriti se duboko u 50-ima. Puno mladih boraca izbjegava ga i sad

Bernard Hopkins posljednju borbu odradio je s 51 godinom i 337 dana.

Legendarni 'B-Hop' je i najstariji svjetski boksački prvak u povijesti. Pobjedom protiv Tavorisa Clouda u ožujku 2013. s 48 godina postao je IBF-ov prvak u poluteškoj kategoriji. Godinu poslije, s 49 godina svladao je Beibuta Shumenova i osvojio i WBA pojas.

 

Amerikanac vjeruje da će se Manny Pacquiao duže od njega boriti na najvišoj razini.
40-godišnji Filipinac u srpnju je nanio prvi poraz u karijeri 10 godina mlađem Keithu Thurmanu i uzeo mu naslov WBA 'super' prvaka u velteru. U ring bi se trebao vratiti iduće godine.


"Pacquiao će vjerojatno srušiti moj rekord i boriti se duboko u 50-ima" izjavio je Hopkins za ES News.


"On to može zato jer živi na ispravan način i dalje je poletan, ima zdrav duh. Djeluje pun energije i izgleda kao da se može nositi sa vim ovima koji su mlađi od njega."


Pacquiao bi mogao biti protivnik pobjedniku meča za ujedinjenje naslova u velteru između Errola Spencea i Shawna Portera koji se održava krajem ovog mjeseca.


Ali Hopkins ne vidi puno mladih boraca koji žele stvoriti svoje ime na ostarjeloj legendi jer su svjesni da 'Pac-Man' još uvijek predstavlja vrlo ozbiljnu prijetnju.


"Nema baš puno ljudi koji se guraju da se bore s Pacquiaom i iskoriste njegovo veliko ime kako bi stvorili svoje ime i dali kredibilitet svom rezimeu. Mannyja u ovom trenutku izbjegava puno mladih boraca."


Svako malo se ponovno spominje mogući revanš između Pacquiaoa i Floyda Mayweathera. U prvoj borbi 2015. Amerikanac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

"I da dođe do revanša neće se dogoditi ništa drugačije nego smo vidjeli u prvoj borbi" rekao je Hopkins.

620
Kategorije: Boks
Tagovi: Bernard Hopkins, Manny Pacquiao
Najpopularnije
Najnovije