Autor: mi
Datum objave: 03.06.2020


Hopkins: Rasizam je bolest, a predsjednik ju potiče

Bernard Hopkins nikad se nije ustručavao reći što misli.

Umirovljena legenda komentirala je proteste i nerede koji su izbili nakon što je policija u Minneapolisu ubila nenaoružanog 46-godišnjeg crnca Georgea Floyda koji je optužen da je u trgovini platio falsificiranom novčanicom od 20 dolara.

Policajac je dobio otkaz i optužen je za ubojstvo, a optužena su i trojica policajaca koji su bili uz njega tijekom uhićenja. 


“Postoji sistem koji se zove rasizam, a rasizam je bolest” izjavio je 55-godišnji Amerikanac za The Ring.

Nakon preliminarne obdukcije Floydova tijela objavljeno je da ‘nema fizičkih dokaza koji potvrđuju dijagnozu o traumatskoj asfiksiji  ili gušenju”

“To je bila laž i oni su znali da je to laž. Sada znamo istinu”.

Dvije nezavisne autopsije potvrdile su da je Floyd ubijen, odnosno da je preminuo od gušenja izazvanog trajnim pritiskom.


Policajac Derek Chauvin držao mu je koljeno na vratu 9 minuta.


“Nema kemoterapije za rasizam, nema antibiotika za rasizam. Ili ste rasist ili niste, jednostavno je. Sjedinjene Države imaju ozbiljan problem koji nije nastao preko noći. On postoji stotinama godina.”

Hopkins je udario i po predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, koji je demonstrantima zaprijetio vojnom silom kako bi ih ušutkao.

“Predsjednik ne radi ništa kako bi pomogao u ovoj situaciji. On je pokrenuo platformu. Trump je objavio tweet: Kad poče pljačka počinje i pucnjava, To je naš predsjednik. On potiče sve ovo.”

„Oni žele održati ovaj sistem. Oni žele da ljudi idu u pljačku da bi imali izgovor da ih ubiju ili zatvore i kažu: Vidite? To su životinje?”.

Najstariji svjetski prvak u povijesti boksa kaže da je pljačka izraz protesta nove generacije.

 “Ne možete imati jin bez janga. Oni protestiraju kroz pljačku.”

Hopkins je skrenuo pažnju i na činjenicu da Afroamerikanci završavaju u zatvoru po stopi pet puta većoj od bijelaca.

„Pogledajte zatvore. Prvo su govorili: Pa, oni (Afroamerikanci) i čine više zločina. Krivi su. Sada govore: Krivi su roditelji. Stvorili smo čudovište, a sada krivimo to čudovište”.













Foto:  Janier Bigio Jr/Hoganphotos 
676
Kategorije: Boks
Tagovi: Bernard Hopkins
Najpopularnije
Najnovije