Autor: mi
Datum objave: 03.06.2020


Hoylfield: Drago mi je da me Tyson ugrizao jer me to naučilo praštanju

Evander Hoylfield i Mike Tyson sudjelovali su u jednoj od najpoznatijih borbi u povijesti boksa.

U prvoj borbi 1996. iznenađujuće je zaustavio Tysona u 11. rundi i osvojio WBA naslov u teškoj kategoriji. O revanšu održanom u lipnju 1997. priča se i desetljećima poslije.

‘Iron Mike’ bio je diskvalificiran u trećoj rundi jer je odgrizao komadić Holyfieldova uha.

Puno godina poslije postali su prijatelji.

“To me ne muči. To mi je donijelo puno tuge, ali mi je drago što se dogodilo jer mi je dalo priliku razgovarati o tome što je to oprost. Ako vam netko provali u kuću ne pomislite: Kako bih ja mogao provaliti u njegovu? Ono što ljudi ne znaju je to da je Mike puno obrazovaniji od onoga što misle. Oni misle da je lud, ali on je sada biznismen. Kad postanete stariji ne možete se ponašati na isti način” izjavio je Holyfield za The Times.

57-godišnji ‘The Real Deal’ i četiri godine mlađi Tyson planiraju povratak u ring u ekshibicijskim mečevima.

Mogućnost njihovog novog susreta u ringu zanima mnoge.

“Mi drugačije razmišljamo, ali ja ne moram vjerovati Mikeu kad se radi o boksu. Zašto? Zato jer ja znam boksati. Da nisam spreman ne bih ni ušao u ring”.

“Gledajte, to će biti meč na tri runde, ne na deset ili petnaest. Možda ćemo nositi i kacige. Moja namjera nije nikoga nokautirati, ali s rukavicama od 16 unci i na sparingu možete zadati dobar udarac. Ja pazim na sebe. Nemam ništa protiv udaraca u glavu. Budite uvjereni da ako on bude ciljao moju glavu ja ću njegovu. I ovako i onako ću mu gađati glavu prednjim direktom. Razlika je u tome da ako ga ozlijedim neću navaliti na njega i pokušati ga završiti. Povući ću se. To je način kojim mogu pokazati i poslati poruku mladim ljudima”.

2422
Kategorije: Boks
Tagovi: Evander Holyfield, Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije