Autor: mi
Datum objave: 01.03.2020


Hrgović idući meč ipak boksa u Americi

Ponovno su promjenjeni datum i mjesto iduće borbe Filipa Hrgovića (10-0, 8 KO).

Neporaženi hrvatski teškaš prvo je trebao 28. ožujka boksati protiv Martina Bakolea Ilunge na priredbi koju su trebali predvoditi Oleksandr Usyk i Dereck Chisora. No, ta priredba je otkazana jer je Ukrajinac odgodio meč.

 

Promotor Eddie Hearn kaže da je novi datum za njihovu borbu 23. svibnja u Londonu.

Hrgović se zatim s Bakoleom trebao boriti krajem travnja ili početkom svibnja također u Britaniji. U glavnoj borbi te priredbe borit će se privremeni WBC-ov prvak u teškoj kategoriji Dillian Whyte i bivši ‘regularni' WBA prvak Alexander Povetkin.

No, Hearn je otkrio nove planove za brončanog olimpijca.


Po novome, Hrgović bi 11. profesionalnu borbu trebao odraditi 17. travnja na DAZN-ovoj priredbi u Oxon Hillu u Marylandu. Tamo je već boksao u svibnju prošle godine i u prvoj rundi nokautirao Gregoryja Corbina.


Nije poznato ostaje li Bakole i dalje protivnik, jer Kongoanac živi u Škotskoj i zanimljiviji je britanskoj publici.


U glavnoj borbi večeri u Oxon Hillu sastaju se bivši svjetski prvaci u poluvelteru Regis Prograis (24-1, 20 KO)  i Maurice Hooker (27-1-3, 18 KO).


Cecilia Braekhus (36-0, 9 KO) brani naslov neosporne prvakinje u velteru protiv Amerikanke Jessice McCaskill (8-2, 3 KO), a Luke Campbell (20-3, 16 KO) i Javier Fortuna (35-2-1, 24 KO) bore se za upražnjeni WBC-ov naslov u lakoj kategoriji.



2698
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović
Najpopularnije
Najnovije