Autor: mi
Datum objave: 29.01.2020


Hrgović: Lomachenko je najbolji, a Usyka bih ubio

Filip Hrgović (10-0, 8 KO) boravio je u Kijevu u sklopu promotivnih obveza.

U Kličko Expu – muzeju posvećenom uspjesima braće Kličko sastao se s predstavnicima ukrajinskih medija.

“Sljedeću borbu imam krajem ožujka u Londonu. Tko će mi biti protivnik? Ne znam još. U kombinaciji su Joe Joyce i Martin Bakole. S kim bi se radije borio? Joyceom zato jer me on pobijedio u amaterima i želim osvetiti taj poraz.”


- O mogućnosti nastupa na Olimpijskim igrama.


“Želim olimpijsko zlato. Definitivno želim nastupati na Igrama i duboko smo u razgovorima s Hrvatskim boksačkim savezom. Usput, ima jedan odličan amater u vašoj zemlji – Viktor Vykhryst. Sparirao sam s njim. Vrlo jak borac. Mislim da će mi on biti jedan od najtežih protivnika na Olimpijskim igrama u Tokiju.”

Vykhryst je dvostruki prvak Europe u superteškoj kategoriji. U polufinalu Europskih igara prošle godine prekidom u 3. rundi pobijedio je Marka Miluna.

- Tko je najbolji borac na svijetu?

Vasyl Lomachenko. Što najviše cijenim kod njega? Sve. On je jedinstven boksač.”

- A Sergej Derevyanchenko?

„On je vrlo dobar borac. Mislim da je pobijedio Gennadyja Golovkina, ali su suci dali pobjedu Golovkinu jer je popularniji.”

- Oleksandr Usyk?

„On ima odličnu tehniku i brzinu, ali je premal da bi pobijedio vrhunske teškaše. Usyk protiv Joshue? Usyk mu može napraviti neke probleme na početku meča, ali kad Joshua počne pogađati jakim udarcima borba će biti gotova. Ja protiv Usyka? Ubio bih ga, sorry dečki.”

O mogućem povratku Vladimira Klička: Vladimir je jedan od najvećih svih vremena, tako da i u ovom trenutku može i dalje pobijediti Wildera Joshuu, Furyja i mene. Može se i dalje nositi s mlađim boksačima. Ali, samo ako je motiviran u što sumnjam. Ima sve, zašto bi se vratio u ring?

- O revanšu Wildera i Furyja.

„Fury je bolji boksač, puno vještiji. Ali je potpuno lud, svaki dan mijenja mišljenje, jedan dan je boksač, idući želi biti MMA borac, onda se želi umiroviti, pa se želi vratiti. Wilder je mentalno stabilniji i mislim da će zbog toga nokautirati Furyja u revanšu.”

1706
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović
Najpopularnije
Najnovije