Autor: mi
Datum objave: 04.10.2019


Hrgović ušao u prvih 10 na WBC-ovoj ljestvici izazivača

Filip Hrgović (9-0, 7 KO) nalazi se među prvih 10 izazivača u teškoj kategoriji u dvije od četiri velike boksačke federacije.

27-godišnji Zagrepčanin napravio je skok za jedno mjesto u odnosu na prošli mjesec i zauzima 10. mjesto WBC-ove ljestvice. 'El Animal' je i WBC-ov internacionalni prvak.


Unatoč padu na doping testu nakon pobjede protiv Oscara Rivasa u meču za privremenog prvaka Dillian Whyte ostao je prvi izazivač prvaku World Boxing Councila Deontayu Wilderu.


WBC-ov prvak Mediterana Petar Milas je 34., a mjesto ispred njega je olimpijski pobjednik iz Rija Tony Yoka.

 

WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman prije nekoliko dana je zaprijetio bokačima rangiranim na WBC-ovoj ljestvici i prvacima da će biti suspendirani na 2 godine ako se odluče na nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Federacija sa sjedištem u Mexico Cityju poslala je i službena upozorenja nacionalnim olimpijskim odborima po ovom pitanju. Vrijeme će pokazati hoće li WBC ustrajati u toj odluci ako se neko veliko ime odluči za nastup u Tokiju.


Hrgović je nazadovao za jedno mjesto na WBA ljestvici i sada je 7., dok na ljestvici izazivača International Boxing Federationa zauzima 11. poziciju.

Hrvatski teškaš sljedeću borbu trebao bi imati 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji u uvodnom dijelu priredbe Joshua vs. Ruiz 2.


2497
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, WBC
Najpopularnije
Najnovije