Autor: Admin
Datum objave: 21.07.2013
Komentari:
0,00


HRVAČKI TURNIR U GRČKOJ OLIMPIJI

Za spas hrvanja

Međunarodni hrvački savez (FILA) ove će nedjelje organizirati jedinstveni hrvački turnir u kolijevci olimpizma, grčkoj Olimpiji, kako bi Međunarodnom olimpijskom odboru poslao poruku da je hrvanju mjesto u programu Olimpijskih igara.

 

Međunarodni olimpijski odbor šokirao je poklonike sporta kada je u veljači ove godine izbacio hrvanje iz programa Olimpijskih igara 2020. godine, a kasnije ga zajedno s baseballom, softballom i squashom uvrstio u skupinu sportova o čijem će se sudjelovanju na Olimpijskim igrama odlučivati početom rujna u Buenos Airesu.

 

Kako bi MOO-u poslao jasnu poruku da je hrvanju mjesto na Olimpjskim igrama, Međunarodni hrvački savez ove će nedjelje u grčkoj Olimpiji organizirati hrvački turnir na kojemu će sudjelovati hrvači iz SAD-a, Velike Britanije, Irana i Rusije i mnogih drugih zemalja.

 

"Ovo je prvi put da se organizira jedno takvo natjecanje i nadamo se da će poslati snažnu i simboličnu poruku o važnosti hrvanja kao olimpijskog sporta", rekao je predsjednik File Nenad Lalović.

 

"Grčka vlada pružila nam je snažnu podršku i uvjereni smo da će natjecanje biti vrhunac napora koje poduzimamo još od veljače u kampanji spašavanja hrvanja na Olimpijskim igrama", dodao je.

 

Lalović gaji optimizam da će kampanja polučiti rezultate, a poruka stići do onih koji će u rujnu odlučivati o sudbini hrvanja.

 

"Uglavnom smo optimistični da ćemo zadržati mjesto među olimpijskim sportovima, ali naša borba neće ovdje stati. Želimo na Olimpijskim igrama ostati dugoročno i zato smo i promijenili pravila kako bismo modernizirali sport", objasnio je predsjednik File.

 

Predsjednik grčkog hrvačkog saveza Kostas Thanos izbacivanje hrvanja s OI okarakterizirao je svetogrđem.

 

"Velika je čast organizirati ovakvo natjecanje u kolijevci Olimpijskih igara. Uzbuđeni smo i uvjereni da će poslati poruku o povijesnoj važnosti hrvanja kao integralnog olimpijskog sporta", rekao je Thanos.

20402
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Komentari
# 1 Dana 14.10.2015 - 04:43 Darlington ... je rekao/la:
Looks like it has been almost a year since this post. Did you guys end up cckneihg out Lotus Grill? I have to agree with Batarang This is a family-owned place and they love it when you ask for the real Chinese menu. These are their own family recipes. My husband and I go there all the time for the sichuan fish and the beef soup. If you are a regular, they will call you by name the name of what you like to order most!
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije