Autor: Admin
Datum objave: 05.06.2013
Komentari:
0,00


HRVANJE UŠLO U UŽI IZBOR ZA OI 2020

Napokon nešto pozitivno za hrvanje

Na sastanku Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora održanom u St. Petersburgu 29.05. hrvanje je izabrano između osam sportova kao jedan od tri sporta koji su ušli u uži izbor za OI 2020!

 

Nenad Lalović, nedavno izabrani Predsjednik FILA izrazio je zadovoljstvo tom odlukom i izjavio; "Iako naše mjesto na OI 2020 ovom odlukom još nije zagarantirano, tom odlukom prepoznati su naši napori da ispunimo zahtjeve i smjernice Međunarodnog olimpijskog odborai kao i smjer kojim FILA ide u cilju modernizacije našeg sporta.

 

 

 

Na izvanrednom kongresu FILA održanom prije 10-tak dana u Moskvi usvojili smo promjene pravila, značajne promjene statuta, strukture i organizacije FILA koji su na tragu smjernica MOO-a i nadamo se da će naši daljnji napori osigurati konačan uspjeh na završnom glasanju u rujnu u Buenos Airesu. Mi smo svjesni činjenice da je dug i težak put još pred nama, ali ćemo i dalje nastaviti naporno raditi kako bi očuvali naše mjesto u programu Olimpijskih Igara".

 

Skupština MOO-a zasjedat će 7. rujna u Buenos Airesu gdje će se nakon završnog glasanja konačno izabrati jedan od tri sporta (uz hrvanje, u konkurenciji su ostali squash i baseball/softball) koji će biti uvršten u program OI 2020.

1398
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije