Autor: Admin
Datum objave: 19.03.2012
Komentari:
0,00


HRVATSKA DRUGA U EINDHOVENU

Ana Zaninović zlatna

Još jedan veliki uspjeh ostvarile su sestre Zaninović, ali i cjelokupna reprezentacija koja je proteklog vikenda nastupila na jakom međunarodnom A turniru u nizozemskom Eindhovenu.

 

Prve hrvatske blizanke na olimpijskim igrama nastavile su nizati medalje na najjačim svjetskim turnirima, a ovakvi rezultati vrijedni su još više uzmemo li u obzir da su djevojke u pripremnoj fazi i da se forma tempira za EP i OI. Koliko je turnir bio jak i velik dovoljno svjedoči podatak da je nastupilo 1005 boraca, a najbolja hrvatska sportašica Ana Zaninović na putu do zlata upisala je čak pet pobjeda uz omjer poena 54:7.

 

Koji minut mlađa blizanka Lucija imala je iznimno neugodnu konkurenciju, nekoliko natjecateljica koje će joj društvo u kategoriji do 49 kilograma praviti i na olimpijskom tatamiju. Lucija je krenula furiozno sa tri pobjede uz bodovnu razliku 24:4, da bi je u polufinalu tijesnom pobjedom 6:5 zaustavila Yang Shu-Chun, brončana sa SP iz Pekinga, srebrna sa SP iz Gyeongjua, taekwondoistica o kojoj dovoljno govori podatak da se na olimpijske igre i u Pekingu i u Londonu plasirala medaljama na svjetskim kvalifikacijama. Lucija je kao i na US Openu osvojila brončano odličje i za nju je najvažnije da drži konstantu jer je na OI čeka paklena konkurencija. Nikad u povijesti u kategoriji do 49 kilograma medalju nije uzela Europljanka.

 

Pored seniorske reprezentacije koja se priprema za EP u Manchesteru i OI u Londonu, Eindhoven je juniorima i juniorkama bio posljednja provjera pred odlazak na svjetsko prvenstvo u egipatskom Sharm El Sheikhu. Ukupno čak 13 odličja, od čega sedam zlata i po tri srebra i bronce veliki su razlog za optimizam, ali i poziv na oprez jer konkurencija će na SP biti kudi i kamo teža, a svjetsko prvenstvo u sportu kojim se bavi preko 100 milijuna ljudi u 200 država na svim kontinentima je sve samo ne lagano.

 

Od članova taekwondo kluba Marjan nastupili su Tanja Rastović i Luka Bugarin osvojivši zlatno i srebrno odličje.  I Tanja i Luka su odradili po četiri borbe te se sad u miru mogu pripremati još dva tjedna do odlaska na svjetsko prvenstvo. Vizu za SP u Egiptu ostvarili su i Lovre Brečić te Toni Kanaet koji zbog bolesti nisu putovali u Eindhoven, ali će do svjetskog biti spremni.

 

Petra Matijašević je poražena u drugom kolu te na taj način nije uspjela ponoviti uspjeh sa US Opena, ali njen primarni cilj i dalje ostaje prvenstvo starog kontinenta početkom svibnja.

 

U ukupnom poretku seniorki Hrvatska je zauzela fantastično drugo mjesto iza Meksikanki, dok su juniori i juniorke  osvojili uvjerljivo prvo mjesto. Od pet natjecatelja iz Marjana četiri se kući vraćaju sa odličjem, više nego dovoljno.

2265
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS, Ana Zaninović, Lucija Zaninović
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije