Autor: Admin
Datum objave: 20.11.2012
Komentari:
0,00


HRVATSKA IMA SVJETSKOG GRAPPLING PRVAKA

Goran Vidaković osvojio zlato

Svjetsko Grappling, Pankracio i amatersko MMA prvenstvo održano je u Krakovu od 15. do 18. studenog, Goran Vidaković osvojio zlatnu medalju...

 

Fila je čestitala Poljskoj hrvačkoj federaciji koji su preuzeli organizaciju nakon što se isti događaj otakazao u Moskvi. Na svjetskom prvenstvu su nastupile države s pet kontinenata, ukupno njih 24.

 

Najbolji su bili Ukrajina u Pankraciju, Rusija u amaterskom MMA, dok je Poljska slavila u Grapplingu.

 

Hrvatska je osvojila tri medalje, Goran Vidaković zlato, Saša Milaković srebro i Petar Marijanović brončanu medalju.

 

 

 

GI – grappling

 

Goran Vidaković je osvojio naslov svjetskog prvaka u kategoriji do 92 kilograma pobjedivši Tal-Ell Bugaija iz Južnoafričke Republike, da bi u u polufinalu slavio protiv Poljaka Piotra Baginskog koji je bio favorit kategorije. U finalu je slavio nad talijanskim predstavnikom B. Tomasettijem.

 

Od ostalih hrvatskih predstavnika Petar Marijanović  je osvojio 10. mjesto u kategoriji do 71 kilogram, dok je Andrej Jovanović osvojio 9. mjesto u kategoriji do 77 kilograma. Dominik Livaja je osvojio 5. mjesto u kategoriji do 84 kilograma. Saša Milinković je u kategoriji do 100 kilograma poražen u četvrfinalu te je završio na sedmom mjestu.

 

NO-GI – grappling

 

Petar Marijanović je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 71 kilogram, dok je Tin Stojanović završio na 15. mjestu u kategoriji do 77 kilograma. Zvonimir Radić je nastupio u kategoriji do 84 kilograma i poražen je u šesnaestini finala. Ivica Tadijanov je nastupio u kategoriji do 92 kilograma, završio je na petom mjestu. Saša Milaković je osvojio srebro u kategoriji do 100 kilograma, dok je Goran Vidaković u kategoriji iznad 100 kilograma poražen u četvrfinalu.

2297
Kategorije: Hrvanje, Ostali
Tagovi: Hrvanje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije