Autor: sd
Datum objave: 21.10.2015


Hrvatska juniorska taekwondo reprezentacija otputovala na europsko prvenstvo

Hrvatska juniorska taekwondo reprezentacija otputovala je jučer u Daugavpils u Latviji na europsko prvenstvo.

Izbornici reprezentacije Hrvoje Bregeš i Branimir Blečić na smotru najboljih Europljana poveli su 14 natjecatelja, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji. 


Nakon bazičnih i specifičnih priprema održanih preko ljeta u Splitu i Zagrebu, te završnih taekwondo priprema koje su odrađene prošlog tjedna u Domu sportova sportaši su na put krenuli u nadi da će nastaviti uspješan niz osvajanja odličja na svim natjecanjima na kojima se hrvatski taekwondoaši pojave u sve tri uzrasne kategorije. 


Među 14 natjecatelja veliki je broj osvajača najsjajnijih odličja na prethodnim kadetskim smotrama, a mnogi vjeruju da ova generacija može ponoviti uspjehe i u juniorima. Samim time najveća očekivanja su od juniorki među kojima je nekoliko djevojaka sa iskustvom osvajanja medalja na svjetskim i europskim prvenstvima poput Brune Vuletić, Ane Taslak, Doris Pole ili Kristine Čerine, ali puno toga mogu napraviti i ostali prijavljeni sportaši koji su prošli tešku selekciju od tri kvalifikacijska turnira za ulazak u hrvatski nacionalni tim, a nakon toga dobro odrađenim turnirom u Austriji potvrdili svoje mesto i vizu za prvenstvo Europe.




JUNIORKE


1. Ana Džanan -49 kg
2. Bruna Vuletić -52 kg
3. Ana Taslak -55 kg
4. Anamarija Runtić -59 kg
5. Doris Pole -63 kg
6. Kristina Čerina -68 kg
7. Iva Požega +68 kg


JUNIORI


1. Marko Golubić -51 kg
2. Rino Marković -55 kg
3. Jan Kolić -59 kg
4. Marko Triva -63 kg
5. Vito Blagec -68 kg
6. Luka Perajica -78 kg
7. Mario Zekić +78 kg


TRENERI: Hrvoje Bregeš (juniori) i Branimir Blečić (juniorke)


878
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije