Autor: Admin
Datum objave: 20.09.2012
Komentari:
5,00


HRVATSKA KICKBOXING REPREZENTACIJA VRLO USPJEŠNA

Svjetsko prvenstvo u Slovačkoj – osvojeno 10 zlata

U vremenu od 09. – 15. Rujna 2012. Godine, u Bratislavi, u Slovačkoj, održano je svjetsko prvenstvo u kickboxingu za uzraste kadeta i juniora.

 

Na svjetskom prvenstvu nastuplio je ukupno 1.640 natjecatelja iz 51 države, a Hrvatska je reprezentacija nastupila sa 60 natjecatelja, koji su bili u pratnji 23 trenera i voditelja reprezentacije, Zorana Cicvare. Hrvatski reprezentativci osvojili su ukupno 10 zlatnih, 11 srebrnih i 17 brončanih medalja.

 

 

U vrlo brojnoj konkurenciji, svjetskim prvacima postali su u disciplini SEMI-CONTACT, starija kadetkinja PETRA LONČAR -46 kg, te juniorka ELA FILIPOVIĆ +70 kg.

 

U disciplini LIGHT-CONTACT, svjetski prvaci postali su starije kadetkinje PETRA LONČAR -46 kg te KATARINA CUKARIĆ -65 kg, a zatim i juniori TIBOR ILEŠ -69 kg,  MARKO OPŠIVAČ -74 kg, MARKO FILIPOVIĆ -94 kg, te ELA FILIPOVIĆ + 70 kg.

 

U disciplini LOW-KICK, svjetski prvaci postali su MATE RUDAN -63,5 kg i ANTONIO PLAZIBAT -91 kg.

2597
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, HKBS
Komentari
# 12 Dana 26.09.2012 - 06:06 Josip ... je rekao/la:
Josipa...Ne bih htio više zamarati čitatelje, ali bi Vas volio pitati zbog čega kod spominjanja velikih trenera, niste spomenuli rukometne, a znamo da je naš rukomet trofejni sport, na što smo i ponosni.Možda zato da ne skužimo iz kojeg sporta dolazite. Kickboxing treneri brzo pročitaju protivnike. Gospodine, ovim postupcima uništavate sport, i to samo radi vlastitog interesa.
 
# 11 Dana 24.09.2012 - 23:39 Josip ... je rekao/la:
Uz rad Josip je i studirao. Kada je profesor vidio koje je sve proizvode napravio bez problema mu dao peticu uz riječi : "On zna bolje od mene". Što misliš kako bi se ponašali profesori na kineziološkom fakultetu kada bi ispitivali nekog trenera koji je napravio 3-4 svjetska prvaka.
 
# 10 Dana 24.09.2012 - 23:30 Josip ... je rekao/la:
Josipa..Josip Vam je projektan već 32 godine u firmi koja u svojoj branši jedina u hrvatskoj ima homologirani proizvod i sa njime nastupa u zapadnoj Europi. Da bi sa svojim proizvodima potukli konkurenciju moraju razmišljati brže od konkurencije. U proizvodnji postoji studij rada kojega Josip jako dobro poznaje. Stvaranje natjecatelja je proizvodnja,pa i tu postoji studij rada.Zaboravi da ćeš napraviti vrhunski proizvod ili natjecatelja onako kako je netko već zapisano. Onda bi svi radili proizvod, naputak imaš, šampiona kao u priči. Iznenadio bi se koji su šampioni radili kod Josipa. Kada je završio rat, firma je bila pred zatvaranjem, a Josip je preko noći mjenjao proizvod, da bi mogao ući u internacionalni tender težak 7.5 milijuna DM i potući vodećeg svjetskog proizvođača. Na osnovu ovog posla slijedeće se godine dobiva posao vrijedan 17.5 milijuna DM, a firma od 400 ljudi i danas radi. Vi kao stučnjak pomognite tako ostalim firmama u Hrvatskoj. A u kickboxingu Josip je 36 godina.Probao je sve i svašta. Šampioni se lako rade, samo se moraju poklopiti određene stvari, i mora proći određeno vrijeme. Recimo, kada već spominješ oca naše vrhunske skakačice, da li bi ona postigla taj rezultat da je visoka 150 cm. A druge cure njene visine ne bi došle trenirati kod gosp. Vlašića jer ne bi vjerovale u njegovo znanje.
 
# 9 Dana 24.09.2012 - 09:13 josipa ... je rekao/la:
KAKVA ***Glavna svjetska federacija svih sportova olimpijskih i neolimpijskih***... kakve su to gluposti! Tko njima polaže račune, odite na njihove stranice i pogledajte o čemu je riječ... Gdje oni imaju sjedište u RH, tkoga briga koga ona priznaje ili ne... Na HOO ona nema utjecaja a još manje na Međunarodni Olimpijski odbor. Daj pazite šta pišete jer ovo čitaju i školovani ljudi. Čestitke na uspjesima ali ovo 10 zlatnih je zbilja smiješno. WAKO, pa to je privatna organizacija gdje vlada onaj talijan Falsoni i gdje se svkako drugo prvenstvo odvija u Italiji. "Uspjeh leži i u trenerima koji znaju pročitati protivnika" bože Josipe a gdje je su tu treninzi i planovi itd. 100 drugih stvari... Vidi se da si još zelen i mlad i da trebaš puno više trenirati da bi mogao pisati o ovim stvarima! Jer sve pričaš općenito i površno... Mlad i nadobudan - bolje se uhvati nekog priznatog i Olipijskog sporta ili već odi onda u neki PROFI borilački sport kojeg ne diraju priznanja već SHOW, NOVCI i PRIVATAN biznis (PRIDE,UFC,PROFI BOKS, REVIJE itd.), a ovu demagogiju ostavi za svoje kompanjone i prijatelje iz kvarta! Floskule o hrvatstvu i da li sam ja hrvatica ili nisam ostavi van sporta. Tu se cijeni samo rad,rad i rad...(mislim u sportu) pozdrav i zbogom! I ovo je završena tema za mene sve dok ne održite na nekom od KINEZIOLOŠKIH fakulteta seminar o "ČITANJIMA trenera" koji su toliko sjajni i puni znanja. Kao što je g.Kostelić, g.Vlašić, g.Blažević i sl. održali pred studentima i drugim sportašima bez obzira na sport iz kojeg potjeću...
 
# 8 Dana 21.09.2012 - 21:55 Josip ... je rekao/la:
SportAccord - General Association of International Sports Federations, GAISF) -Glavna svjetska federacija svih sportova olimpijskih i neolimpijskih priznaje samo WAKO federaciju kao kickboxing sport. Ovo su zlata osvojena u WAKO federaciji...Ajde Josipa da ponovimo, nisi iz Hrvatske iako živiš u njoj.
 
# 7 Dana 21.09.2012 - 16:22 josipa ... je rekao/la:
po čemu IAKSA i ostale nisu priznate i kada se još u njima takmičite? POVRŠNA LICEMJERKO :)
 
# 6 Dana 21.09.2012 - 15:55 Kicker ... je rekao/la:
WAKO federaciji. Jedinoj svijetskoj priznatoj federaciji kickboxinga. Josipa... LUZERU
 
# 5 Dana 21.09.2012 - 15:34 Josipa ... je rekao/la:
IAKSA, WAKO, WKA, WKO,IKA, IKF, BCKA,PKBA, WPKA... U kojoj od ovih svjetskih Kickboxing asocijacija ste VI osvojili 10 „zlatnih“ i šta je sa drugim prvacima iz drugih organizacija?!?!?!?!! Inaće ovo su sve privatne ili poluprivatne organizacije koje sebe nazivaju svjetskim, strašno! Mislim, zašto stalo bacate ljudima krafne u oči ;) Budite iskreni i kažite kojim sportom se bavite u kojoj ste organizaciji postali prvaci , u kojoj disciplini i koliko je borbi trebalo da postanete prvaci... samo toliko za početak :)
 
# 4 Dana 21.09.2012 - 11:00 kickboxing ... je rekao/la:
Na početku karijere naše najbolje skijašice austrijanci su tvrdili da je spust prava disciplina, a slalom je ništa.
 
# 3 Dana 21.09.2012 - 09:10 k-1 ... je rekao/la:
Svaka čast svima ali ove iz low kicka je malo teže za osvojit od -tatami- disciplina. Low kick je puni kontakt cilj je nokaut a semi i light je polu kontakt kao vrsta plesa.
12
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije