Autor: Admin
Datum objave: 15.07.2013
Komentari:
0,00


HRVATSKA REPREZENTACIJA DOŠLA U PUEBLU

Danas starta Svjetsko prvenstvo

Nakon dva tjedna visinskih priprema u olimpijskom centru u La Lomi u Meksiku hrvatska taekwondo reprezentacija stigla je u Pueblu, na poprište svjetskog prvenstva koje starta sutra i traje do 21. srpnja. 

 

Smotra tisuću najboljih seniora i seniorki svijeta  iz 150 država posebna je iz dva razloga, po prvi put se svjetsko prvenstvo održava u gradu na visini od preko dvije tisuće metara nadmorske visine i ovim prvenstvom ujedno počinje i kvalifikacijski ciklus za olimpijske igre u Rio de Janeiru.

 

Dosadašnji sustav kvalifikacija bio je kud i kamo kompliciraniji i na olimpijske igre mogli su samo osvajači odličja na svjetskim ili kontinentalnim kvalifikacijama, a od ove godine uvedene su svjetske rang ljestvice i turniri na kojima će se skupljati bodovi i s kojih će najbolji na svijetu imati priliku nastupa na Igrama.

 

 

 

Upravo su prije svjetskog prvenstva objavljene i službene svjetske rang liste po pojedinim kategorijama na temelju bodova na svjetskim kupovima, svjetskim i kontinentalnim prvenstvima i prema njima su postavljeni i nositelji za ovo prvenstvo.

 

Čak su tri Hrvatice na trećem mjestu na svijetu, Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma, Ana Zaninović do 53 kilograma te Marina Sumić u kategoriji do 62 kilograma. Od deset hrvatskih predstavnika koliko će ih nastupiti u Meksiku sedam ih je postavljeno za nositelje, a vrijedi istaknuti da je Lucija Zaninović prva nositeljica u svojoj kategoriji jer se Španjolka, četverostruka svjetska i europka prvakinja i najbolja taekwondoašica u povijesti Brigite Yague nakon srebra u Londonu oprostila od aktivnog bavljenja sportom dok se dvostruka olimpijska pobjednica Wu Yingju koja je Luciju zaustavila na posljednja dva svjetska prvenstva i olimpijskim igrama nije pojavila na ovom turniru.

 

Lucija Zaninović će tako do odličja morati upisati tri pobjede, a za eventualnu pobjedu i zlatnu medalju trebat će čak pet pobjeda. U većini kategorija prijavljeno je između 50 i 60 boraca dok je najteže Filipu Grgiću koji u svojoj kategoriji ima nevjerojatnih 90 protivnika.

 

Lucija Zaninović će na tatami u utorak 16. srpnja, u prvom kolu je slobodna, u drugom čeka pobjednicu između Camile Rodriguez iz Kolumbije i Cynthie Kragbe iz Obale Bjelokosti, a u trećem bi se trebala naći sa pobjednicom meča Kazahstanke Sadykove i Kineskinje Li Zhao Yi koja je zamjenila Wu Ying yu.

 

Ana Zaninović kao treća nositeljica čeka pobjednicu između Iranke Ghorbani i Kineskinje zanimljivog prezimena  Li Yao Yao.

1707
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS
Komentari
# 1 Dana 24.10.2015 - 14:53 Rayssa ... je rekao/la:
Frustrating! I do not mean the publication in Croatia, of csorue. The date of the German edition. Takes a very long time, I'm looking forward to the book. I wish you much success in Croatia. A number 1 would be very nice!I wish all a wonderful day
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije