Autor: mi
Datum objave: 18.05.2016


Hrvatska taekwondo reprezentacija kreće u obranu europskog naslova

Hrvatska taekwondo reprezentacija od četvrtka kreće u obranu ekipnog seniorskog naslova prvaka Europe.

U Švicarski Montreux na obali ženevskog jezera stigla je autobusom preko Alpa najbrojnija hrvatska taekwondo reprezentacija ikad koju broji čak 32 ljudi od čega je na popisu 21 sportaš. 


Na prijašnjim smotrama najboljih Europljana Hrvatska je imala najviše 16 sportaša, osam u muškoj i ženskoj konkurenciji, točnije jednog po kategoriji. 


 obzirom da je od ove godine uveden President cup, G 2 turnir s kojeg osvajači odličja imaju direktan plasman na Euro brojne su reprezentacije iskorsitile tu mogućnost, ali čini se da je Hrvatska profitirala najviše. 


Prvog dana natjecanja na tatami će tako četiri mlade nade i braniteljica trostruke uzastopne krune Lucija Zaninović. Tena Marinović će nas predstavljati u kategoriji do 46 kilograma, kategoriji u kojoj je na posljednjem prvenstvu Europe u Bakuu medalju osvojila Mateja Kunović iz Banije, Kristina Tomić koja je napravila impresivan niz odličja i pobjeda na posljednjih nekoliko G1 i G2 turnira pravit će društvo Luciji Zaninović dok će muški dio ekipe prvog dana predvoditi David Bizjak iz Kondora i Marko Maljković iz Osvita. 

790
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije