Autor: mi, HBS
Datum objave: 13.03.2020


Hrvatski boksači saznali protivnike na olimpijskim kvalifikacijama

U Londonu je održan ždrijeb za europske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju

Plasman na Igre Japanu u Londonu će izboriti 50 boksača i 27 boksačica.

Hrvatsku predstavljaju petorica boksača i tri boksačice.

Marko Zeljko 
u kategoriji do 69 kilograma je među 31 boksačem i hvata jednu od 6 kvota. Zeljko u prvom kolu ide na Bjelorusa Aliaksandra Radzionaua, dvostrukog brončanog Europljanina u mlađim seniorima.

Mladen Sobjeslavski slobodan je u prvom kolu kategorije do 75 kilograma, a u drugom ide na Finca Muhhamada Abdilrasoona. U njegovoj kategoriji je također 6 mjesta za Tokio.

Luka Plantić u šesnaestini finala poluteške kategorije bori se s Austrijancem Umarom Dzambekovom.

Teškaš Toni Filipi u prvom kolu ide na Ukrainca Horskova od kojeg je izgubio u polufinalu na Europskom prvenstvu do 22 godine (4:1).

Marko Milun
imat će težak posao u superteškoj kategoriji.

U prvom kolu je slobodan, ali u osmini finala ide na pobjednika dvoboja između Britanca Frazera Clarkea i dvostrukog svjetskog prvaka i dvostrukog osvajača srebra s olimpijskih igara Clementea Russoa.

28-godišnji Clarke je dvostruki prvak Europske Unije i srebrni s europskog prvenstva 2017. i bit će favorit protiv 37-godišnjeg Talijana.

Milun se borio protiv obojice. U prvom kolu europskih igara u Minsku u lipnju prošle godine pobijedio je Russoa jednoglasnom odlukom sudaca. 

Od Clarkea je izgubio jednoglansom odlukom na prvenstvu EU 2018. Britanac je u tom meču imao jedno, a Milun tri brojanja.


Za plasman u Tokio u superteškoj kategorji je potrebno doći do polufinala.

U ženskoj konkurenciji Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kilogramag je slobodna, a onda ide na Amandu Millere iz Latvije.

U lakoj kategoriji (60 kg) uz Mariju Malenicu je još 21 natjecateljica uz 6 kvota. Marija je slobodna u prvom kolu, a onda boksa sa Francuskinjom Maivom Hamadouche, aktualnom viceprvakinjom Europe.

Ivana Habazin u kategoriji do 69 kg je među 17 natjecateljica koje hvataju jednu od 5 kvota. I ona je slobodna prvo kolo nakon čega ide na Francuskinju Emiliu Sonvico koja je lani bila u osmini finala Europskih igara.
840
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Ivana Habazin, Marija Malenica, Toni Filipi
Najpopularnije
Najnovije