Autor: sd
Datum objave: 13.11.2016


Hrvatski predstavnici osvojili 12 medalja na Croatia Openu

Prvog dana jednog od najjačih taekwondo G1 turnira u ovom dijelu Europe, Croatia openu u Zagrebu, na kojem nastupa gotovo 1200 natjecatelja iz 42 države i 236 klubova ili reprezentacija hrvatski članovi osvojili su 12 odličja

Daleko najviše razloga za slavlje imaju Marjanovci iz Splita, te Osvit iz Zagreba koji su pokupili devet od tih 12 hrvatskih medalja. Seniorima je ovaj turnir od iznimne važnosti jer je za njih već krenuo novi olimpijski ciklus kvalifikacija za Tokyo i kontinuirana berba bodova na ovakvim turnirima je jedan mali mali koračić prema najboljima u olimpijskim kategorijama. 


Od reprezentativaca koji su ove godine osvojili medalje na europskom prvenstvu u švicarskom Montreuxu kontinuitet odličnih rezultata nastavili su Toni Kanaet, Matea Jelić i Petra Matijašević koji su nakon Beograda do medalje stigli i u zagrebačkoj Areni. 


Za istaknuti i pohvaliti je sve boljeg Denija Andruna Razića iz Osvita te mladu Brunu Vuletić iz Marjana koji su jedini uz Kanaeta otišli do zlatnog odličja. Bruna Vuletić je sa 16 i pol godina već dokazala da se može nositi s najboljima pobjedivši Martinu Zubčić i Edinu Kotsis, osvajačice olimpijskih, svjetskih i europskih medalja.

Kristina Tomić nastavlja nizati medalje na G1 turnirima potvrdivši i ovaj put da Hrvatska ne treba strahovati u kategoriji do 49 kilograma kad se jednog dana oprosti Lucija Zaninović, a kontinuirano dobar je i jedan od hrvatskih putnika na finalni grand prix i jedan od deset najboljih na svjetskim rang listama Lovre Brečić.

Od Hrvata vrijedi spomenuti da je Iva Radoš na koncu otkazala nastup zbog lakše povrede skočnog zgloba, Vedran Golec poražen je u prvoj borbi dok je Martina Zubčić u borbi za medalju zaustavljena na zlatni bod od splićanke Brune Vuletić. 

U ekipnom poretku prvo mjesto odnijela je reprezentacija Kine, drugo Španjolska, a treće Srbija dok je splitski Marjan na četvrtom mjestu sveukupnog poretka i trećem mjestu u seniorkama. Od hrvatskih klubova među prvih deset plasirao se i Osvit zauzevši sedmo mjesto.

SENIORI:

1. AZERBAJDŽAN
2. ŠPANJOLSKA
3. KINA

SENIORKE:
1. KINA
2. POLJSKA
3. MARJAN


ZLATO:

BRUNA VULETIĆ   -57 KG -MARJAN
DENI ANDRUN RAZIĆ  -63 KG - OSVIT
TONI KANAET   -74 KG – MARJAN

SREBRO:

DIJANA BIZJAK -46 KG -ELITE
KRISTINA TOMIĆ -49 KG -OSVIT
ANTONIJA ŽERAVICA -62 KG -ORION
MATEA JELIĆ -67 KG -MARJAN
LOVRE BREČIĆ -63 KG MARJAN


BRONCA:

SANJA MALJKOVIĆ -46 KG OSVIT
MARKO MALJKOVIĆ -58 KG OSVIT
IVAN ŠAPINA -80 KG RUGVICA
PETRA MATIJAŠEVIĆ -73 KG MARJAN

549
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije