Autor: mi
Datum objave: 05.01.2017


Hunt: Ako Overeem padne na doping testu osobno ću ga tužiti

Mark Hunt kaže da nije imao drugog izbora no prihvatiti borbu s Alistairom Overeemom.

Samoanac je bio na ratnoj nozi s UFC-om nakon poraza od Brocka Lesnara u kojem je kečerska zvijezda i bivši prvak bio pozitivan na doping.

Američka antidopinška agencija potvrdila mu je jednogodišnju suspenziju, ali 42-godišnji Novozelanđanin smatra da je kazna preblaga. Pokušavao je u ugovor za borbu s Overeemom 5. ožujka unijeti ugovornu klauzulu koja će oštrije kazniti prijestupnika u slučaju pozitivnog dopinškog nalaza.

Hunt je prvo izjavio da neće prihvatiti borbu ako se ne usvoje njegovi zahtjevi, ali je na kraju popustio. Za novozelandski Stuff je izjavio da je zatražio raksid ugovora s UFC-om, kojeg je produžio prošlog travnja.

"Nisam mlad, imam 42 godine. U zadnjih šest mjeseci već sam propustio nekoliko borbi. Već sam izgubio par milijuna dolara".

"Na kraju nemam izbora. Imam ugovor iz kojeg se ne mogu izvući. Sva vrata na koja sam pokucao su zatvorena i nije da mogu otići raditi negdje drugdje. Već davno sam bio spreman otići i raditi za nekog drugog, ali mi nisu to dopustili. Gledajte na to s moje pozicije, nisam imao drugu opciju. Ne mogu raditi nigdje drugdje, što bih trebao napraviti - pustiti obitelj da gladuje?"


Overeem je pao na doping testu 2012. godine, a Hunt kaže da ako UFC ne želi teže kažnjavati prijestupnike da će sam uzeti stvar u svoje ruke.

"Svakog borca koji se bori sa mnom ako padne na doping testu osobno ću tužiti. Ako ne dobijem pomoć od kompanije sam ću to učiniti."


Smatra da kazna za Lesnara kojom je suspendiran na godinu dana i mora platiti 250 000 dolara nije ni blizu dovoljnoj. Suspenzija ne utječe na njegovu karijeru u profesionalnom hrvanju, a ostalo mu je više od dva milijuna dolara zarade.

"Ovima što se dopingiraju trebaju biti obrisani svi rezultati. Ne zaslužuju ni centa. Ovaj sport je dovoljno okrutan sam po sebi. Kad dodate steroide postaje još gore."


2126
Kategorije: MMA
Tagovi: Alistair Overeem, Mark Hunt, doping
Najpopularnije
Najnovije