Autor: mi
Datum objave: 23.11.2019


Hunt izgubio tužbu protiv UFC-a: Opet je prevarantska kompanija sve nasamarila

Mark Hunt u siječnju 2017. podnio je tužbu na američkom sudu protiv UFC-a, Brocka Lesnara i predsjednika UFC-a Dane Whitea.

Tražio je kompenzaciju i kaznenu odgovornost, kao i odluku suda da ih 'obeshrabri u ilegalnom stjecanju profita'. Tužio ih je za reketarenje, zavjeru i prevaru.

Huntova tužba proizlazi iz njegove borbe s Brockom Lesnarom na UFC-u 200 koju je izgubio sudačkom odlukom. Poslije je objavljeno da je Lesnar pao na doping testu. Navodi da je UFC potpuno ravnodušno dozvolio Lesnaru nastup na UFC-u 200 iako je znao da koristi nedozvoljena sredstva, jer je bivši UFC-ov prvak dobio iznimku od četveromjesečnog testiranja uoči povratka na borilište. UFC-ov uzorak ponašanja, navodi se, daje nekim borcima iznimke od testiranja, dok nekima dozvoljava dopingiranje što dovodi do toga da se dopingirani borci bore protiv čistih boraca.

U tužbi stoji da su 'UFC i njegovi suradnici aktivno izigravali i opstruirali pošteno natjecanje za svoju korist, uključujući i umiješanost u bujanju korištenja dopinga pod krinkom naprednog 'najboljeg antidopinškog programa u svim profesionalnim sportovima'.  Tuženi su to ostvarili kroz različite i široko korištene iznimke, iznimke kod testiranja i neuspjeh u provođenju vlastitih odluka."

Hunt navodi da događaji oko UFC-a 200 nisu iznimka, već pravilo. Navodi da američka promocija zbog profita izlaže rizicima zdravlje boraca.

Sud je odlučio u korist Zuffe.

“Pokušao sam učiniti stvari izjednačenima na borilištu MMA-a, ali opet prevarantska kompanija, UFC i Dana White, sa svim svojim milijardama je opet sve nasamarila. Netko će poginuti u borbi s varalicom na steroidima i vaša usrana prevarantska kompanija će biti kriva. Možete se ići jebati, dobili ste ovu bitku, ali rat se nastavlja” objavio je Hunt na Facebooku,


“Ja nisam prvi koji je tužio ovu prevarantsku kompaniju. Ne možete krasti od boraca i voditi monopol, netko će vas zaustaviti.”



832
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Mark Hunt, doping
Najpopularnije
Najnovije