Autor: mi
Datum objave: 14.09.2017


Hunt: Počinjem mucati i mumljati riječi. To je cijena koju sam platio

Legendarni Mark Hunt kaže da osjeća neugodne posljedice dugačke borilačke karijere koju je započeo boksačkim debijem 1998.

U plemenitoj vještini ima jedan remi i poraz, a 1999. odradio je prvu borbu u kick boksu, da bi 2001. pobjedom protiv Francisca Filha u finalu postao pobjednik K-1 Grand Prixa. 


U MMA-u je debitirao 2004. porazom od Hidehika Yoshide, a danas je član najjače svjetske promocije i u posljednjoj borbi u lipnju zaustavio je teškašku nadu Derricka Lewisa.

43-godišnji Samoanac poznat po granitnoj bradi kaže da osjeća posljedice svih tih bespoštednih bitaka.

"Vjerojatno ću okončatoi život boreći se. Borim se otkako sam bio dijete da bih se izvukao iz svojih životnih uvjeta, Zarađivao sam 300 dolara tjedno i mučio se da donesem obrok na stol, ali s vremenom sam postao jedan od najplaćenijih boraca svijeta. Osjećam da je to sudbina. Ovo je ono što bih trebao raditi i ako umrem boreći se to je u redu. Jedino se nadam da ako dođe do toga da će to biti u poštenim okolnostima i u fer natjecanju."

"Tijelo mi je sjebano, ali sam umom još uvijek prisutan. I dalje imam sva osjetila i znam što je dobro i loše, a to je glavno. Ponekad ne spavam dobro. Možete primjetiti da počinjem mucati i mumljati riječi. Moje pamćenje više nije tako dobro. Zaboravit ću nešto što sam radio jučer, ali se mogu sjetiti sranja koja sam radio prije puno godina. To je cijena koju sam platio. To je cijena toga što ste borac. Ali, borio sam se s mnogim prevarantima na dopingu i podnio dosta kažnjavanja od tipova koji su varali i to nije u redu."

Brock Lesnar i Bigfoot Silva bili su pozitivni na doping testu poslije borbe s njim, a Alistair Overeem koji ga je nokautirao također je u prošlosti bio pozitivan.

"Da nema prevaranata već bih bio prvak. Vjerojatno bih već bio u mirovini, sjedio doma, igrao igrice i jeo KFC. Ti tipovi se ne bi mogli nositi sa mnom da ne varaju. Zbog toga sam izgubio milijune dolara od sponzora. Naljitim se kad razmišljam o tome."

"Nisam mogao vjerovati kad su počeli govoriti o borbi između Jona Jonesa i Brocka Lesnara. Ta borba nema nikakav legitimitet. U društvu kažnjavamo ljude koji rade loše stvari. Zašto nije isto i u borilačkom sportu?"

"Kazne trebaju biti strože. Dvije do pet godina za prvi prekršaj, a ako vas uhvate opet doživotna zabrana. Varalica ne zaslužuje ništa."


3615
Kategorije: MMA
Tagovi: Mark Hunt
Najpopularnije
Najnovije