Autor: mi
Datum objave: 07.01.2020


Hunter: Teškaši počinju uviđati kako bi prirodan borac trebao izgledati. To što ste veliki vam zapravo ne pomaže

Michael Hunter uz Oleksandra Usyka i Murata Gassieva jedan je od novog vala vrhunskih lakoteškaša koji su se digli u tešku kategoriju.

31-godišnji Amerikanac (18-1-1, 12 KO) jedini poraz u karijeri doživio je u meču za WBO naslov u cruiserweightu od Oleksandra Usyka. 

Nakon poraza se podigao u tešku kategoriju i nanizao 6 pobjeda (Iago Kiladze, Martin Bakole Ilunga, Alexander Ustinov, Fabio Maldonado, Sergej Kuzmin) prije nego je u prosincu u Saudijskoj Arabiji u uvodnom dijelu priredbe Ruiz vs. Joshua 2 remizirao s Alexanderom Povetkinom.

“Jako je teško biti težak borac. Osim ako ste Andy Ruiz Jr. i oduvijek ste se borili teški tako da znate kako biti eksplozivan i brz. Ali, to nije pomoglo njegovim nogama. Složio bih se s tim da teži borci nisu dugovječni. To je neko pravilo, ali postoje i ljudi mimo tih pravila poput Andyja Ruiza.”

“Idealan borac ima duge udove, dugačke mišiće, mršav je. Ne velik i nabijen. Rijetko ćete pronaći takvog borca. Nije nemoguće, ali je rijetko.  Za borilačku karijeru je bitna dugovječnost i izdržljivost. Morate biti opušteni i gipki” izjavio je za Sky Sports.


- Koje prednosti ste Vi imali kao lakoteškaš?

“Moje noge. Moja sposobnost da se maknem od udaraca. Veći momci se teže kreću na način na koji bi to učinila manja osoba. 

- Je li bitno za manje teškaše da posjeduju snagu?

“Apsolutno. Treba vam pristojna snaga koju definitivno imam. To će biti problem za Oleksandra Usyka koji ne udara tako jako. On mora promijeniti svoj stil kako bi to mogao. Svatko iznad 90 kilograma to može. Ali mora više sjesti na udarac, a to znači da bi mogao primati više udaraca, a ne znam je li spreman ići na takvo kockanje.”

WBC-ov prvak Deontay Wilder se bori ispod 100 kilograma i to nije utjecalo na snagu njegovog udarca. Amerikanac je u 43 borbe ostvario 41 nokaut.

Anthony Joshua je smršavio za revanš s Ruizom, a i Tyson Fury koji je oduvijek bio veliki teškaš gubi kilograme.


- Osjećate li razliku u jačini udarca od težeg teškaša?

“Definitivno osjećate razliku u težini udarca. Ne želite se naći rame uz rame s njima zato jer su toliko teži i naslone toliko težine na vas. Obično su viši i mogu vas prisiliti da nosite njihovu težinu.”


„Ali, boksači počinju uviđati kako bi prirodan borac trebao izgledati. Tijekom godina su prolazili boksači koji nisu izgledali normalno jer ih je tako lakše prodati, Ali, sada stvari dolaze u ravnotežu. Postoji limit. Ako ste prirodno tako veliki ne možete tu ništa učiniti. Ali, to što ste veliki vam zapravo ne pomaže. Svaki borac to zna. Kako bi bili najbolji morate se usavršavati i dorađivati.”


2198
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Michael Hunter
Najpopularnije
Najnovije