Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


HVALA ZG – Vedran Akrap obranio naslov

Vedrane, Vedrane... bodri zagrebačka publika svog boksača pri ulasku u ring u obranu naslova prvaka zemalja izvan Europske Unije i do nove pobjede. Izravan prijenos na HRT-u, adrenalin prije borbe, lijepe djevojke u i kraj ringa, zajedničko izvođenje himne sestara Husar i odlične borbe obilježili su borilački spektakl na Trgu bana Josipa Jelačića.

Vedran je ušao u ring kako bi trebao ući svaki prvak, pun emocija, spreman da pred svojom publikom pokaže svoje najbolje i pokloni im novu pobjedu u svojoj boksačkoj karijeri. Harmonija nekoliko stotina borilačkih fanova i boksača od početka. Chirkov i Akrap kreću u prvu rundu oprezno, ispitujući snagu protivnika. Akrap puno aktivniji u prvoj rundi, odlični lijevi direkti što publika nagrađuje pljeskom. U drugoj rundi Akrap nastavlja svojom taktikom, ne pružajući Rusu priliku za otpor, nastavlja lijevim direktom otvarati gard protivnika samo što u ovoj rundi još veže i zadnji direkt i kroše. Treća runda obilježena stalnim napadima Vedrana i otvaranje Chirkovog garda, direkti i zadnji kroše otvara arkadu Rusa. Između rundi Chirkov team pokušava „zakrpati“ arkadu da bi nastavio meč. U četvrtoj rundi Rus pokušava biti aktivniji, više ulazi u borbu i pogađa par dobrih udaraca, Akrap pronalazi put do njegove arkade, četvrta runda izjednačena. Vedran tijekom pete runde i dalje prednjim direktom prikuplja bodove i traži put do arkade i možda prekid borbe. Nakon nekoliko čistih udaraca sudac prekida borbu zbog krvarenja. Nakon pregleda službenog doktora sudac prekida borbu. Akrap pun emocija diže ruke u zrak a publika je na nogama.

„Napravili smo veliku stvar, po prvi puta u povijesti u Europi smo napravili na glavnom trgu u glavnom gradu ovakav spektakl i jako mi je drago da ste došli i popratili ovaj program.“-izjavio je Akrap nakon borbe i dodao: „ Jako sam emotivan, tramvaj 12 prolazi, mi boksamo, branim titulu, mislim ovo je za povijest, za 30 godina o ovome će se pisati i ovo će ostati u analima hrvatskog boksa.“

Njegov protivnik, prvak Rusije, Alexey Chirkov opasan borac i nokauter nije se uspio niti približiti našem boksaču koji je ovaj meč odradio besprijekorno. „Chirkov je dobar i iskusan borac, opasan do zadnje sekunde. Bio sam koncentriran maksimalno jer znam da je nokauter, tako da sam ga respektirao, znao sam što me čeka, znao sam da voli borbu izbliza. Nisam se opustio niti u jednom trenutku, držao sam borbu pod kontrolom. Početkom četvrte runde je vidoo da je frka u pitanju prekida meča pa je odreagirao i pokušao napasti.“ – komentira Vedran svog protivnika.

Vedran je prije ove borbe bio na devetom mjestu ljestvice izazivača a nakon ove pobjede očekuje se ulazak među top 5 boraca i prilika za titulu prvaka Europe. „Moj san se ostvaruje, Jean Marcel Natz je najavio ulazak među pet najboljih boraca i napad na titulu prvaka. Mislim da imam kvalitete, imam cilj i mislim da mogu osvojiti titulu.“- Akrap iznosi planove za dalje i zahvaljuje svojim prijateljima, ekipi gradu Zagrebu i gledateljima koji su bili uz njega u ovoj borbi.

Na glavnom zagrebačkom trgu je par stotina borilačkih fanova došlo bodriti borce, unatoč kišnom vremenu, a možemo zamisliti kako bi bilo da je vrijeme poslužilo. Na kratko smo uhvatili i Željka Mavrovića da nam prokomentira borbu. „Vedran je pokazao sjajan boks, obranio titulu i stvorio si priliku da boksa za naslov prvaka cijelog kontinenta. Ja vjerujem da ako boksa na način kakvim je boksao sinoć da može postati prvak. Volim ovakve priredbe i volio bih da sam imao priliku ovdje boksati.“ – kaže nam  „Šaka sa Srednjaka“.

2419
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije