Autor: mi
Datum objave: 27.05.2020


I Roy Jones Jr. spreman za povratak

I Roy Jones Jr. zagrijan je za povratak u ring.

Njega se, istini za volju, moralo i tjerati da se povuče jer se legendarni boksač nije dao tako lako iz ringa.


Jones se posljednji put borio 2018. s 49 godina.

Nakon što su Mike Tyson i Evander Holyfield najavili povratak u ring u ekshibicijskim mečevima nekoć najbolji boksač svijeta zaključio je da bi u tom smislu i on mogao puno toga ponuditi, a uz to su ga već kontaktirali u vezi ovog pitanja.


Jonesov pad počeo je nakon što je 2003. osvojio WBA naslov u teškoj kategoriji. Do tada je imao samo jedan poraz u karijeri i to diskvalifikacijom, a nakon što se ponovno spustio u polutešku kategoriju i uspio u prvom meču pobijediti Antonija Tarvera nikad više nije bio isti.

Izgubio je tri borbe za redom – dvije nokautom od Tarvera i Glena Johnsona, te ponovno od Tarvera, ali ovog puta na bodove. Nastavio se boriti još gotovo 13 goina poslije toga.

51-godišnji Jones danas djeluje kao trener i promotor. Nedavno je počeo suradnju s Chrisom Eubankom Juniorom.

„Ja se ne petljam puno u tuđe poslove, ne volim nikome smetati. Kako postajem stariji drago mi je prenijeti ono što znam na mlađe da oni mogu to uzeti i nadograditi. Chris Eubank, Shady Gamhour, puno njih samo želim naučiti ono što znam i dati im da nadograde ono što ja znam s onim što oni rade” kaže Jones.


„Ali, mnogi me gnjave i to više njih u zadnje vrijeme. Neću spominjati imena, ali neki prilično jaki, veliki momci me pokušavaju pritisnuti. Ne volim sildžije. Borit ću se s vama. Znam da imam 51 godinu, ali borit ću se s nekim iznad 50. A ja se ne bojim boriti s nikim, nigdje, ni u koje vrijeme. Kaciga, bez kacige, nije me briga. Samo budite oprezni i pazite što pričate”.



555
Kategorije: Boks
Tagovi: Roy Jones Jr.
Najpopularnije
Najnovije