Autor: mi
Datum objave: 14.11.2019


IBF: Pulev, a ne Usyk je sljedeći izazivač Ruizu ili Joshui

Promotor Kubrata Puleva (28-1, 14 KO) Top Rank inzistira na tome da je njihov boksač sljedeći na redu za borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a ne Oleksandr Usyk.

38-godišnji Bugarin obvezni je izazivač IBF federacije pobjedniku revanša između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue koji se 7. prosinca održava u Saudijskoj Arabiji.

Usyk je obvezni izazivač WBO federacije, ali Top Rank je uvjeren da sljedeća borba za naslov mora ići njima i uvjeravaju da ili će se Pulev boriti s pobjednikom revanša Ruiza i Joshue ili će se boriti za upražnjeni naslov ako ne dođe do borbe s pobjednikom iz Diriyaha.


Pulev je prošlog vikenda u Kaliforniji jednoglasnom odlukom sudaca nakon 10 rundi svladao Rydella Bookera (26-3, 13 KO). 38-godišnji Amerikanac jedine poraze prije ovog doživio je na bodove od Jamesa Toneya 2004. i Jermaine Franklina (20-0, 13 KO) u travnju ove godine (20-0, 13 KO). Ubrzo nakon borbe s Toneyem završio je u zatvoru zbog dilanja kokaina i iza rešetka je proveo više od desetljeća. U ring se vratio 2018.


Pulev je tijekom karijere pobjeđivao Derecka Chisoru, Tonyja Thompsona, Alexandera Ustinova, Alexandera Dimitrenka, Hughieja Furyja, Kevina Johnsona i Samuela Petera.


„Sljedeća borba Kubrata Puleva bit će za IBF-ov naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Ako se pobjednik revanša Joshua-Ruiz odluči ne boriti s Pulevom, njegova sljedeća borba bit će za upražnjeni IBF-ov naslov" objavio je Top Rank.


Isti stav dijeli i International Boxing Federation.

„Naš izazivač mora biti prvi na redu. Organizacije su se dogovorile da će IBF-ov obvezni izazivač biti sljedeći.”

'Cobra' je jedini poraz u karijeri doživio nokautom od Vladimira Klička u meču za IBF-ov naslov 2014. Nakon toga nanizao je 8 pobjeda. 2017. se trebao boriti za naslov svjetskog prvaka s Anthonyjem Joshuom, ali je morao otkazati zbog ozljede ramena i prsnog mišića.

685
Kategorije: Boks
Tagovi: IBF, IBF, Anthony Joshua, Kubrat Pulev, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije