Autor: mi
Datum objave: 30.11.2017


Intervju Luka Jelčić: Moj debi u Bellatoru bit će destrukcija na svakoj razini i svakom polju igre

Luka Jelčić (10-2) 9. prosinca u Firenci u Forumu Nelsona Mandele debitirat će za Bellator.

28-godišnji Zagrepčanin bori se protiv nešto starijeg i iskusnijeg Brandona Girtza (14-7). 32-godišnji Amerikanac osam pobjeda je ostvario submissionom, ali je u negativnom nizu od tri poraza. Za Bellator se bori od 2012. i ima skor 6-5 u toj organizaciji.

'Hitman' će osim pritiska debija u američkoj organizaciji imati i dodatni pritisak dokazivanja, jer je ugovor potpisan na jednu borbu. Zagrepčanin koji živi u Dublinu i trenira u Straight Blast Gymu u meč ulazi s nizom od četiri pobjede.


- Što se promijenilo u tvom životu u Dublinu u posljednjih godinu i pol dana od našeg zadnjeg intervjua? 


"U biti je sve isto, stvari su napredovale što je uvijek i bio cilj. Cura mi je postala zaručnica, radi u SBG-u,  ja sam postao TEF i FFC prvak, obranio sam FFC titulu, napreduje se i sretni smo. To mi je najbitnije. Život je super ovdje, život je super i našoj obitelji u Hrvatskoj otkad smo ovdje, planovi su isti, kuća, obitelj, miran normalan život."



Foto: Ginger Beard Photography



- Obiteljski planovi su poslagani, kakvi su planovi vezani za kavez?


"Uvijek idem borbu po borbu, volim se boriti i pobjeđivati i jedino što u ovom trenutku postoji za mene je sljedeća borba i sav fokus mi je na njoj. Posao za pobjedu sam odradio u pripremnom periodu, ništa ne prepuštam slučaju. Nakon ove borbe ću planirati dalje."


- Naravno, najvažnija vijest je da si potpisao Bellator. 

Protivnik Brandon Girtz je nešto stariji i iskusniji od tebe, ali i u negativnom nizu. Ima osam pobjeda submissionom. Odgovara li ti njegov stil, što misliš o borbi i paše li ti što se za debi boriš u Europi i nećeš se morati nositi s promjenama vremenskih zona?


"Naravno da je bolje raditi meč bliže kući nego putovati i boriti se s vremenskim zonama kao što će to on. Meni to nije problem jer sam prošao već dosta kampova u Americi i putovao sam po cijelom svijetu na sve strane, pa se nosim dobro s promjenama vremena i vremenskih zona. Protivnik je dosta bazičan, ograničen je fizičkim predispozicijama i nije borilački inteligentan, u biti ništa novo, mali kratki hrvač koji baca krošee i oslanja se na fizičku snagu, obrane nema uopće i udarce blokira glavom. Bit će ovo destrukcija na svakoj razini i svakom polju igre, pripadam svjetskom vrhu i ova borba je još jedna prilika da to opet pokažem."


- Kako teku pripreme i s kim radiš?


"Pripreme teku odlično, ne bih nikad rekao da imam neke posebne pripreme jer sam uvijek spreman, osim manjih prilagodbi koje radim ovisno o datumu borbe i protivniku. Fokus je uvijek na meni i mojem napretku u svakom aspektu igre. Treniram kao i uvijek s mojim timom ovdje u SBG-u pod trenerskim vodstvom istih ljudi."


- Kako je raditi u SBG-u s obzirom na slavu Conora McGregora. Možete li normalno trenirati ili imate probleme 'celebrity dvorane'?


"Klasika, lagao bih kad bih rekao da nemamo taj "problem", ali mi kao profesionalni borci imamo treninge odvojeno vremenski od ostalih satova pa je dosta lakše. Ali to je i normalno, vidio sam taj "problem" svuda po svijetu, svaka dvorana ima svoju zvijezdu u datom trenutku i taj status se stalno mijenja i prelazi s borca na borca, sve je to za ljude i navikne se čovjek, dio iskustva."


- Kada se vraćaš kući u Zagreb i koji su ti kratkoročni planovi?


"Nakon borbe ostajemo doma za blagdane s obitelji gdje ću nastaviti trenirati i onda nakon Nove godine se vraćamo u Dublin, pa na Island na novi kamp s Gunnarom Nelsonom."


Borba Jelčić-Girtz je sunaslovna borba Bellatora 190. U glavnoj borbi večeri Brazilac Rafael Carvalho brani naslov u srednjoj kategoriji protiv Talijana Alessija Sakare.

2147
Kategorije: MMA, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Luka Jelčić
Najpopularnije
Najnovije