Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 01.03.2018


Intervju Petar Milas: Nema se što čekati. Bez rizika nema mjesta među najboljima

22-godišnji Petar Milas (10-0, 8 KO) 10. ožujka u njemačkom Braunlageu ulazi u meč koji može imati veliki značaj za njegovu karijeru.

Neporaženi splitski teškaš bori se za IBO internacionalni pojas protiv bivšeg izazivača za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Kevina 'Kingpina' Johnsona (32-8-1, 16 KO). 


38-godišnji Amerikanac naslov je osvojio nokautom protiv Francesca Pianete prošlog listopada, a za borbu s Milasom priprema se u Njemačkoj u Gelsenkirchenu.

Splićanin je profesionalnu karijeru počeo krajem 2015.

- 10. ožujka u Njemačkoj čeka Vas najteži ispit mlade profesionalne karijere. Borite se sa 16 godina starijim Kevinom Johnsonom za IBO pojas. Iako Amerikanac ima 38 godina njegovi rezultati sugeriraju da je i dalje vrlo opasna prijetnja. Kako se osjećate uoči borbe i kakva su predviđanja?


"Da, Amerikanac još predstavlja veliku prijetnju, ali ja sam trenutno u životnoj kondiciji tako da nemam nikakvih opterećenja u vezi ishoda borbe koja, ja čvrsto vjerujem, ide na moju stranu."


- Mislite li da je ovo pravo vrijeme za ovakav meč ili dolazi malo prerano?


"Meč dolazi možda i čak malo rano, ali kako sam već istaknuo u životnoj sam formi i nema se što čekati. Moja je politika da bez ikakvog rizika nema mjesta među najboljima."




- Pretpostavlja se da će on u borbi imati preko 110 kilograma. Koliko vi planirate imati za borbu i što bi mogli reći o njegovim fizičkim karakteristikama?


"Istina je da je on dosta teži, ali to mi ne predstavlja nikakav problem jer u ringu ne boksa masa. Ja sam trenutno na oko stotinjak kila i to je moja prirodna masa, iako vjerujem da ću napredovati tijekom vremena i na tom području. Za fizičke karakteristike nemam što dodati osim da je teži od mene petnaestak kilograma, a visina nam je otprilike jednaka."


- Praktično od početka karijere boksate u inozemstvu. Do sada ste ostvarili četiri pobjede u Njemačkoj i jednu u Belgiji. Kako je došlo do odluke da odmah krenete boksati vani?


"Nisam vidio perspektivu u amaterskom boksu i krenuo sam u profesionalne vode, ostvario dva nokauta na tuđem terenu i od tada stvari kreću na bolje."


- Možete li nam ispričati kako ste počeli trenirati boks, koliko Vam je trajala amaterska karijera i zašto ste se rano odlučili na odlazak u profesionalce?


"Boks sam počeo trenirati još u osnovnoj školi, točnije u trinaestoj godini, iako u počecima sam radio kick boks, ali to je ostalo iza mene jer sam imao dosta problema s ozljedama nogu. Moja amaterska karijera nije bila baš nešto bajna jer tada nisam razmišljao niti se postavljao kao sportaš. Na mečeve bih išao eto samo da odem i na kraju me to nije ispunilo jer bih svaki meč s boljim protivnikom izgubio zbog neadekvatne spreme. Profesionalne vode su druga priča, tamo sam otišao zato jer kao amater nisam postigao ništa, a duboko u sebi sam znao da mogu nešto napraviti u boksu i evo fala Bogu tu sam gdje jesam i idemo do kraja."


- Gdje i s kim trenirate u Splitu?


"U Splitu, točnije u fitness centru Joker je i započela moja boksačka karijera, a sada kad se zatvorila boksačka dvorana u Jokeru boksačke treninge održavamo u KBK Ameno. Moj glavni trener je Ivan Duvančić. On je tu kako za boksačku tako i za fizičku pripremu. Moj drugi trener/menadžer Ivica Ćukušić se samo bazira na boks."


- Kakav je plan treninga za Johnsona i gdje ste odradili pripreme?


"Plan treninga je uvijek isti, samo za svakog borca se prilagodi neka drugačija taktika. Budući mi je ovo prvi meč na deset rundi bilo je malo vše kondicijske pripreme nego inače. Pripreme sam odradio u mome Splitu i ne vjerujem da ću tu lokaciju mijenjati u budućnosti."




 - Čime se bavite kad ne trenirate, koji su Vam interesi?


"Trenutno mi je samo boks u glavi tako da o ničemu drugom ne razmišljam. Ničim se ne bavim, osim kada uhvatim vremena odem na utakmicu i bodrim svog Hajduka."


- Koje su Vam ambicije u karijeri?


"Ambicije su mi na najvišem nivou tako da se nadam u narednih godinu-dvije da ćete me gledati na velikim plakatima s velikim imenima."


Milas je član Petkos Boxpromotiona iza kojeg stoje Nadine Rasche i Alexander Petković.





2925
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Petar Milas
Najpopularnije
Najnovije