Autor: Admin
Datum objave: 31.08.2013
Komentari:
0,00


INTERVJU PRESJEDNIKA FILA G. NENADA LALOVIĆA

Reforme u hrvanju

U cijelosti objavljujemo intervju kojeg je Gosp. Nenad Lalović dao žurnalu „Indian Express“ pred godišnju skupštinu Međunarodnog olimpijskog odbora koja će se održati početkom rujna u Buenos Airesu, na kojoj se između ostalog odlučuje o statusu hrvanja na Olimpijskim Igrama 2020. i 2024. godine.

 

„Reforme u hrvanju neće se zaustaviti nakon glasovanja Međunarodnog odlimpijskog odbora“, potvrdio je gosp. Lalović

 

"Opsežne reforme koje su poduzete u svijetu hrvanja tijekom posljednjih šest mjeseci neće se zaustaviti, čak iako naš sport ponovno nađe svoje mjesto na Olimpijskim igrama 2020. godine" rekao je jučer predsjednik gosp. Nenad Lalović, prenosi AFP.

 

Rođen je u Srbiji i navršio je 55 godina  - otac hrvača međunarodnog nivoa - gosp. Lalović je poduzeo mnoge reforme u svijetu hrvanja nakon što je hrvanje  na iznenađenje  povučeno  iz programa olimpijskih igara za 2020. godinu, a nakon glasovanja članova Izvršnog odbora MOO-a u veljači. Međutim, zahvaljujući neumornim naporima gosp.  Lalović (izabran za predsjednika nakon što je njegov njegov prethodnik bio prisiljen dati ostavku nakon glasovanja) i njegova ekipa se smatraju favoritom  protiv squasha i softballa / bejzbola na glasovanju članova MOO-a u Buenos Airesu 8. rujna.

 

Veliki ljubitelj yachtinga, gospodin Lalović priznaje da je njegov uspon u hrvanje neočekivan. Jučer je izjavio za AFP  u Riju da "pobijedi li ili izgubi“, reforme koje se već provode će se nastaviti."

 

Susretljivi i karizmatičan, gospodin Lalović je potvrdio:

 

 "Suočili smo se s najtežom krizom koja je zadesila naš sport u 3000 godina, ali u samo šest mjeseci, uspjeli smo provesti reforme, koje je preporučio MOO. Uvedena su nova pravila, kao i neovisna Sudačka komisija. Osim toga, u Riju 2016. godine biti će šest težinskih kategorija u hrvanju za žene. "

 

"Tražili smo i našli potrebna sredstva za provedbu ovih reformi. To nije bilo lako, a mi smo učinili sve što je bilo moguće učiniti u šest mjeseci. Bilo da pobijedimo ili izgubimo u Buenos Airesu, ove reforme će se nastaviti, jer je to obveza prema sportašima i našem sportu. "

 

G. Lalović, koji će biti u Buenos Airesu već od nedjelje da bi se pripremio za konačnu prezentaciju pred članovima  MOO-a, izjavio je da je najvažnija reforma bila da se osigura da hrvanje  postane atraktivan sport na televizijskoj razini, polazeći od opreme hrvača do vizualnog izgleda mjesta za natjecanje.

 

Istakao je: "Pravila nisu bilia dovoljno razumljiva, a našem sportu je  nedostajao ustroj (struktura). Danas, pravila su jasna i jednostavna za gledatelja. To što se događa u dvije minute je razumljivo za sve. Mi ćemo i dalje raditi uz pomoć konzultanata na opremi hrvača, na primjer, da bi je učinili  privlačnijom.. Također planiramo unaprijediti vizualni izgled i arhitekturu u dvoranama za  natjecanja,  koje nisu praktične za kamere, a za to ćemo pozvati  stručnjake. "

 

Gosp. Lalović, čiji su reforme dobile javnu potporu dopredsjednika MOO-a, gospodina Thomas Bacha – favorita za  zamjenu predsjednika MOO-a u odlasku Jacques  Roggea, idućeg 10. rujna - izjavio je da su reforme već bile prihvaćene od strane gledatelja na nedavnom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sofiji:

 

"Općenito, prije su gledatelji bili nazočni svečanosti otvaranja prije natjecanja, zatim odlazili. U Bugarskoj, gledatelji su ostali, očarani spektaklom i intenzitetom borbi. Sportaši nisu provodili svoje vrijeme na strunjači, već se hrvali u stojećem položaju. Mladom ruskom hrvaču Georgi Gogajevu (kat. do 120 kg) bilo je potrebno samo 172 sekundi za pobjedu u svojih pet borbi. To se nikada prije nije događalo".

 

Međutim, gospodin Lalović priznaje da se sve više osjeća nervoza i strah što se bliži glasovanje, kako kod njegove ekipe, tako i kod onih iz druga dva sporta.

 

Zaključio je rekavši: "Vraćamo se iz velike udaljenosti, jer se naša kampanja morala provesti vrlo brzo, a snaga koju smo pronašli u nama govori puno o mentalitetu hrvačke obitelji. To je nešto slično kao  K.O. "

1374
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije