Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 23.11.2015


Intervju Stipe Bekavac: Ne razbijam glavu nekim stvarima kao drugi. Ja ovo radim opušteno

Stipe Bekavac (16-5) vratit će se na borilište 6. prosinca na splitskim Gripama nakon 14 mjeseci stanke.

Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca nije se borio od listopada prošle godine kada je u Ljubljani izgubio nokautom od Marcina Prachnija. 32-godišnji poluteškaš u meču je ponovno ozlijedio vratnu kralježnicu.


"Proradila je discus hernia, utrnuo mi je dio od struka nagore. Uslijedilo je šest mjeseci rehabilitacije, magnet, struja, dekompresija. I sada sam dobro. Ne boli me kad hrvam i primam udarce i vrat mi je slobodan."

Bekavac će se na prvoj europskoj priredbi američke MMA promocije North American Allied Fight Series boriti protiv Donalda Njataha Nyje. 23-godišnji Kamerunac ima skor 10-5.

"Nakon pauze uvijek je pitanje kako će se borac vratiti. Ali ja mislim da to jednostavno ovisi o tome da ako meč krene dobro da ćete se tada dobro i osjećati. A ako izgubite uvijek se postavlja pitanje je li to bilo zbog duge stanke. Naravno da je dobro biti u kontinuitetu."

"Iako je ostalo sam dva tjedna do borbe odmah sam ga snimio. Kombinira stojku i parter, svugdje dobar, ali nigdje preopasan. Opasnost može prijetiti od toga što zna biti divlji, ali ne bih rekao da se po nečemu posebno ističe. Treba paziti, imam dovoljno iskustva i nemam se čega bojati. Iako bih da borba prođe u stand upu, mislim da sam bolji od njega i u parteru."


- Kako gledate na ovu priliku? NAAFS je promocija povezena s UFC-om i onima koji se dokažu na njihovim europskim priredbama bit će olakšan put u najjaču svjetsku MMA promociju?


"Prvi put se susrećem s NAAFS-om. Nadam se da ćemo u Splitu biti uspješni i da će s uspjehom krenuti prema Europi. Doista se ne sjećam kad je kavez bio u Splitu. Ljudi vole žicu, kavez. Nadam se da će doći u što većem broju i vjerujem da će im se dolazak isplatiti."





- S kim ćete odraditi pripreme. Vraćate  li se u Opatija Fight Club kako bi se pripremili za Split?

"Ovog puta neću trenirati u OFC-u. Trenutno se nalazim doma u Omišu, tako da ću pripreme odraditi u klubovima u Splitu."




- Trebali ste  se boriti na Opatija Fight Nightu krajem listopada. Dva puta Vam se mijenjao protivnik, a onda ste  ostali  bez borbe u posljednji trenutak.


"Da, prvo je otpao Talijan Aramis Alberti, a zatim Hracho Darpinyan i njegov trener nisu mogli prijeći granicu. Oni žive u Nizozemskoj, ali on je Armenac, a njegov trener Azerbajdžanac. Na slovenskoj granici su im rekli da ako uđu, zbog migrantske krize bi mogli imati problema na povratku, a možda ih ne bi ni pustili. Prepali su se da ih ne bi zadržali. Iako su imali i vize i sve, isprepadali su se i sjeli na vlak i vratili se. Ostalo je premalo vremena da bi pronašli dobrog protivnika, a nismo htjeli forsirati s bilo kim."





- U periodu od lipnja 2010. do svibnja 2012. niste se borili. Jeste o tome razmišljali kao o pauzi ili o trajnom povlačenju?


"Bio sam privatno izvan zemlje. Radio sam u Kanadi. Trenirao sam za sebe i bio u formi. To je bila samo pauza. Ja sam malo drugačiji. Ne razmišljam puno o tome, radim onako kako mi se radi. Možda je to netipično, ali ne razbijam glavu nekim stvarima kao drugi,  što će biti i to. Ja to radim opušteno i radim ono što me čini zadovoljnim."

"U sportu sam od malena. Ovo je moja ljubav. Počeo sam igrom slučaja u Opatiji. Prethodno sam igrao košarku i zasitio sam je se. Pukla je ljubav i košarka me više nije radovala. Upisao sam faks u Opatiji i otišao rekreativno na trening. Rekli su mi da bih ja mogao biti dobar u tome i da oni imaju priredbu za mjesec dana, te ako bih se spremio, oni bi mi ponudli borbu. Tako da sam nakon mjesec i pol dana treninga imao svoju prvu borbu i pobijedio. Da nisam, tko zna bih li se bavio ovime."


Nakon Splita, Bekavac će do kraja godine odraditi još jednu borbu.






Foto: OFC Facebook


2956
Kategorije: MMA, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Stipe Bekavac, OFC, NAAFS
Najpopularnije
Najnovije