Autor: Admin
Datum objave: 06.10.2013
Komentari:
0,00


ISTINA O VITAMINIMA I MINERALIMA

Ne dalju vam energiju

Suprotno tvrdnjama u koje vas žele uvjeriti, vitamini i minerali ne daju vam energiju jer ne mogu dati energiju...

 

Oni ne daju energiju jer ne daju kalorije. Pa ipak, ako vam nedostaju određeni vitamini ili minerali možete se osjećati tromo. U tom slučaju nadoknađivanje tih hranjivih tvari može vam povratti snagu.

 

Uz bezbrojne druge funkcije koje obavljaju, vitamini i minerali pospješuju pretvaranje hrane u energiju. To su sastojci koji omogućuju odvijanje kemijskih reakcija u vašem tijelu. Ako su masnoće, ugljikohidrati i bjelančevine cigle od kojih je sazdano vaše tijelo, onda su vitamini i minerali cement koji cijelu građevinu drže na okupu. Inače, vitamini dolaze iz živih izvora, a minerali iz anorganskih.

 

 

 

Premda većinu potrebnih vitamina i minerala možete dobiti zdravo se hraneći, činjenica je da većina nas nema tako mudro uravnoteženu prehranu.

 

Znanstvenici smatraju da sami vitamini i minerali možda ne sprečavaju odrđene bolesti, već da korisni učinak potječe od toga kako se tvari miješaju s drugim sastojcima hrane. Zdravom prehranom ne dobivate samo vitamine i mnerale, već i bjelančevine, ugljikohidrate, vlakna te druge hranjive tvari.

2162
Kategorije: Fitness, Drugo Mišljenje
Tagovi: Fitness, Drugo Mišljenje, Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije