Autor: mi
Datum objave: 29.07.2015


Ivan Stanić: Vraćam se onome što volim. Ja živim Muay Thai

Ivan Stanić 27. rujna u Brnu ima priliku dodati još jedan pojas svojoj kolekciji.

Bivši WBC-ov Muay Thai i King Of The Ring prvak bori se protiv češkog veterana Jirija Žaka u meču za upražnjeni International Sport Karate Association (ISKA) naslov u tajlandskom boksu u kategoriji do 88.5 kilograma. Meč će se održati po punim pravilima Muay Thaija na pet rundi po tri minute. 32-godišnji član OFC-a posljednju borbu po pravilima tajlandskog boksa odradio je u veljači 2013. kada je u Opatiji svladao Laurenta Attrifija.

 

„Vraćam se onome što volim, Muay Thaiju. Cijenim svog protivnika i sve što je ostvario. Znam da će biti jako teško dobiti borbu na bodove na njegovom terenu, zato ću pokušati zaključiti meč prije isteka vremena. Mislim da će to biti odlična borba. S trenerom Mladenom Kranjčecom već sam počeo razrađivati taktiku za dvoboj. Trener je već pregledao snimke, Žak ima jako dobar boks i infight. Riječ je o tempašu i sukladno tome prilagodit ćemo taktiku. Ja volim i živim Muay Thai. S oduševljenjem sam prihvatio meč protiv renomiranog protivnika.“ izjavio je Stanić za Cro Ring.


„Nije baš lako naći sparing partnere za Muay Thai, ali tu su naši dečki iz Opatija Fight Cluba, te Mladen Kujundžić i Zoran Majkić. Mislim da će to biti dovoljno.“


Stanićev trener Mladen Kranjčec ovako vidi borbu za naslov ISKA prvaka:


„Ivan je imao nekoliko jako teških mečeva u posljednje vrijeme i dva teška poraza nokautom. To ga nije pokolebalo već je pokazao veliko srce i borbeni duh. Ti mečevi su bili po K-1 pravilima što mu nije osnova, ali sada se vraćamo Muay Thaiju. Očekujem meč pun krvi jer njemu najmanje fali hrabrosti, 'Stane' je dorastao ovom trenutku i smatram da bi osvajanje ovog naslova bila kruna njegove karijere. Kao priča o Rockyju, kao feniksu koji se iz pepela podigao do vrha. Takav scenarij treba biti." 



Muay Thai :) :)

Posted by OFC - Opatija Fight Club on 27. srpanj 2015


1591
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Ivan Stanić, OFC
Najpopularnije
Najnovije