Autor: Slobodan Mufić
Datum objave: 22.03.2013
Komentari:
0,00


IVANA HABAZIN BODOVNO PORAŽENA U MEČU ZA SVJETSKI NASLOV

Eva Halaši slavila u Berlinu

Srpkinja Eva Halaši pobijedila je bodovno Ivanu Habazin u meču za IBF svjetski naslov u Berlinu

 

Iz Berlina Slobodan Mufić

 

Ivana Habazin ipak se u Hrvatsku neće vratiti s pojasom svjetske prvakinje. Mlada zagrebačka studentica u petak navečer u Berlinu izgubila je jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca dvoboj za svjetski naslov u velter kategoriji prema verziji Međunarodne boksačke federacije (IBF).

 

Pred oko 1000 gledatelja u berlinskoj Universal Hall, Srpkinja mađarskog podrijetla Eva Halaši (11-6) nakon 10 izjednačenih rundu zadobila je tijesno povjerenje bodovnih sudaca (96-94, 96-94, 98-92) i neočekivano ponijela pojas prvakinje kući u vojvođanski gradić Sentu. Ispalo je prema željama njenog trenera Mihalja Halasa, Hrvatska je u istom danu protiv Srbije pobijedila u nogometu i izgubila u boksu.

 

„Odlazim u šumu, u izolaciju, napustit ću fakultet i posvetiti se treninzima još više i još žešće. Hoću revanš „– rekla je duboko razočarana 23-godišnja Ivana nakon prvog poraza u karijeri (10-1).

 


 

Hrvatska velterašica isprva je u tišini podnijela neuspjeh, a tek se na utješne riječi svog sportskog kolege i najpopularnijeg hrvatskog boksača Željka Mavrovića tužno rasplakala. Nema sumnje da je Ivana podbacila, no treba reći da su njeni udarci u dva navrata umalo oborili suparnicu. Ipak, suci su više cijenili Evin konstantni trud tijekom svih 10 dvominutnih rundi nego jačinu nešto rjeđih Ivaninih udaraca.

 

„Razočaran sam, ali nisam iznenađen. Napravili smo previše pogrešaka, a boks ne trpi pogreške. Ivana u ringu nije slijedila moje upute, nije reagirala na moje taktičke zamisli. No, to se nije dogodilo slučajno, očito smo pogriješili u pripremama. Naravno, krivnja je i na meni kao treneru. Pekli smo zeca dok je još bio u šumi“- izjavio je Vlado Božić, zagrebački boksački stručnjak koji već gotovo tri godine vodi Ivanu, a odnedavno i Mavrovića.

 

Hrvatska boksačka karavana u subotu se iz Berlina vraća u Zagreb. Željko Mavrović tvrdi da ništa nije definitivno upropašteno, te da je i sam najviše pouka tijekom boksačke karijere izvlačio upravo uz poraza. Ostaje nam vidjeti u kojem će smjeru krenuti karijera druge Hrvatice nakon 1999. godine i Ivane Derdić koja je boksala za svjetski naslov.

2437
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Ivana Habazin
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije